• Krit1 Gen

Dit gen bevat de instructies voor het maken van een eiwit. Dit eiwit heeft vier herhalingen van een specifiek stukje genetische code genaamd ankyrine, evenals een deel genaamd band 4.1/ezrin/radixin/moesin (FERM)-domein en verschillende NPXY-sequenties. Het geproduceerde eiwit bevindt zich zowel in de celkern als in het cytoplasma.

Praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

Dit eiwit heeft de eigenschap om te binden aan een ander eiwit genaamd integrine cytoplasmatisch domein-geassocieerd eiwit-1 alfa (ICAP1alpha). De interactie tussen deze twee eiwitten is belangrijk voor het reguleren van celgroei die wordt aangestuurd door een ander eiwit genaamd bèta1-integrine.

Bovendien heeft het eiwit de mogelijkheid om zich te verbinden met junctie-eiwitten en RAS-gerelateerd eiwit 1A (Rap1A). Deze interactie is noodzakelijk voor het behoud van de integriteit van de verbindingen tussen cellen die bekend staan als endotheelverbindingen. Kortom, dit gen en het resulterende eiwit spelen een belangrijke rol in het reguleren van celgroei en het behouden van de structuur van de verbindingen tussen cellen.

Boeken & artikelen

  • Onderzoeken en informatie

    Over het Krit1 Gen is online weinig te vinden. Wel zijn er veel onderzoeken in het engels te vinden. De ervaringsdeler die hier mee bekend is, heeft een document samengesteld met onderzoeken en informatie. Deze is hier te vinden.

    lees meer

Geen groepen gevonden

Ken jij een groep? Laat het ons dan weten!

meld een groep aan