• Huntington

De ziekte van Huntington is een progressieve en erfelijke ziekte waarbij zenuwcellen in de hersenen beschadigd raken. Wereldwijd komt deze ziekte bij 10 op de 100.000 mensen voor. De eerste symptomen openbaren zich meestal tussen het 35e en 45e levensjaar, maar kunnen ook eerder of later in het leven optreden. Zo is er ook een jeugdvorm van Huntington.

Praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

of vind een groep

De ziekte van Huntington uit zich o.a. in onwillekeurige bewegingen, die langzaam verergeren, verstandelijke achteruitgang en een verscheidenheid van psychische symptomen. Er is nog geen geneesmiddel of effectieve behandeling die de ziekte van Huntington vertraagt. Er zijn al wel behandelingen, die sommige van de symptomen kunnen helpen controleren en er wordt veel onderzoek gedaan om de ziekte te vertragen of zelfs te stoppen.

Bron: www.huntington.nl

Films & video's

 • Documentaire over de ziekte van Huntington

  In deze documentaire geeft Maria een inkijkje in haar leven. Ze heeft de ziekte van Huntington, een progressieve hersenziekte wat relatief nog onbekend is bij het publiek. Willeke is maatschappelijk werker en begeleidt Maria en haar naasten. De openhartige verhalen in de documentaire blijven je zeker bij.

  lees meer www.youtube.com
 • Documentaire Uit Balans

  lees meer www.youtube.com

Organisaties & websites

 • Huntington liga

  Kom meer te weten over Huntington liga

  lees meer huntingtonliga.be
 • jhdkids

  Engelstalige website over verhalen van kinderen met Huntington

  lees meer jhdkids.com
 • Vereniging van Huntington

  De Vereniging van Huntington heeft in haar ruim veertigjarig bestaan heel veel bereikt op het gebied van verbetering van zorg rondom de Huntington patiënt. Ook is en blijft de Vereniging sterk betrokken bij het vinden van therapieën om de ziekte te remmen of zelfs te stoppen!

  lees meer www.huntington.nl

Cursussen

 • Partners in Balans

  Het online programma Partner in Balans is voor iedereen die een naaste is van iemand met dementie of de ziekte van Parkinson. Partner in Balans is gericht op het behouden van een gezonde balans in het dagelijks leven. Hoe kan een naaste enerzijds toekomen aan eigen behoeften en gezond blijven en anderzijds omgaan met veranderingen, onzekerheden en geleidelijke toename van zorg.

  lees meer www.partnerinbalans.nl

Communities

Huntingtoncafé

Vogelsbleek 1, 6001 BE Weert, Nederland

Partnergespreksgroep Huntington

Vogelsbleek 1, 6001 BE Weert, Nederland

vind een groep