• Echtscheiding

Bij een echtscheiding wordt een burgerlijk huwelijk beëindigd. In de landen waar echtscheidingen toegestaan zijn kan elk van beide echtgenoten, als hij of zij dat wil, opnieuw met iemand burgerlijk trouwen.

Praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

In Nederland is voor een verzoek tot echtscheiding voldoende te stellen dat het huwelijk duurzaam is ontwricht en wordt hierover geen schuldvraag gesteld. In België wordt wel een schuldvraag gesteld. De ander kan als hij het er niet mee eens is een verweerschrift opstellen. Doet de andere echtgenoot dat niet, dan wordt aangenomen dat hij met de regelingen kan instemmen.
Bron: Wikipedia (https://nl.wikipedia.org/wiki/Echtscheiding)

Boeken & artikelen

 • Cambriana

  Boeken kunnen je op meerdere manieren helpen bij het verwerken van je scheiding. Ze kunnen je het proces wat je doorgaat tonen en je laten zien wat kan helpen om er weer boven op te komen. Ook kan het lezen over anderen die, min of meer, hetzelfde hebben meegemaakt je helpen bij de verwerking.

  lees meer www.cambriana.nl
 • Scheidingsboeken

  Op deze site treft u een selectie aan van uitgaven, bedoeld voor kinderen, scheidende partners en mediators/advocaten.

  lees meer www.swpbook.com
 • Thuis bij allebei | Mike van Dam

  Waarom zijn papa en mama niet meer samen? Houden zij nog wel van mij? Elk kind dat terecht komt in een scheidingssituatie worstelt met vragen zoals deze. Thuis bij allebei is een warm en prachtig geïllustreerd prentenboek over scheiden en co-ouderschap. De grappige teksten bieden ouders houvast bij het bespreken van deze lastige thema’s met hun kinderen. Kinderen uit co-ouderschap situaties waarbij de ouders nog goed met elkaar omgaan zullen zich het best in dit boek herkennen. Voor kinderen van 3 tot 7 jaar.

  lees meer

Anders & tips

 • Forum Ouders.nl

  lees meer www.ouders.nl
 • Forum over scheiden

  Het forum over scheiden voor vragen en ervaringen over de echtscheiding. Ben je gescheiden of wil je gaan scheiden? Je bent niet de enige met je onzekerheden en vragen. Veel mensen zitten met dezelfde problemen en ervaren hetzelfde.

  lees meer scheiden.info
 • Mirro

  Een e-health learning ontwikkeld voor mensen die een scheiding overwegen, gaan scheiden of gescheiden zijn, recent of langer geleden. Kijk voor meer informatie op de website.

  lees meer www.mirro.nl

Organisaties & websites

 • KIES voor het kind

  Niemand ‘kiest’ zomaar voor een scheiding. Zeker kinderen en jongeren niet. Kinderen en jongeren zijn loyaal aan hun ouders en ook afhankelijk van de mogelijkheden die hen geboden worden. Voor kinderen en jongeren die de scheiding van hun ouders meemaken én hun ouders, is er KIES. KIES staat voor Kinderen In Een Scheiding. Dat kunnen allerlei scheiding situaties zijn. De scheiding is kort of al langer geleden. KIES staat ook voor het recht van kinderen en jongeren om voor zichzelf te kiezen. Tenminste voor hun eigen gedachten, gevoelens, wat ze ervaren, wensen en hopen.

  lees meer kiesvoorhetkind.nl
 • Onafhankelijke informatie en advies over scheiden

  Waarom doen we dit?

  Wij zijn ervan overtuigd dat goede informatie en passende begeleiding door specialisten leiden tot een beter resultaat voor families die met kwesties rond echtscheiding te maken hebben.

  Vind de juiste specialist

  Welk vraagstuk bij u speelt, bepaalt wat voor soort specialist u nodig heeft. Is dat een notaris of een advocaat? Of wilt u gezamenlijk uit een probleemsituatie komen en zoekt u een mediator? Ook kunt u gespecialiseerde relatiecoaches en financieel specialisten via ons vinden.

  lees meer allesoverscheiding.nl
 • Villapinedo

  De plek voor kinderen van gescheiden ouders. Praten, lachen, klagen of huilen omdat je ouders gescheiden zijn kan hieronder op het forum of 1 op 1 met een Buddy. Onze Buddy’s zaten in dezelfde situatie als jij en hebben dus heel veel wijze raad voor je.

  lees meer www.villapinedo.nl

Cursussen

 • Villapinedo voor ouders

  Villa Pinedo is er om ouders bewust te maken van wat er in het hoofd en hart van kinderen omgaat. Zodat zij leren handelen in het belang van het kind en vechtscheidingen voorkomen worden. Wil je als gescheiden ouder advies van jongeren van Villa Pinedo? Stel hieronder je vraag, ruim 300 ouders gingen je voor! Je kunt hier ook vragen lezen van andere ouders.

  lees meer www.villapinedo.nl

Geen groepen gevonden

Ken jij een groep? Laat het ons dan weten!

meld een groep aan