Een cocaïneverslaving wordt ook wel cokeverslaving genoemd. Dat wat begint met één keer recreatief gebruik tijdens een feestje, mondt uit in steeds vaker snuiven en steeds heftiger ontwenningsverschijnselen. Afkicken van coke is dan ook niet eenvoudig. Het is een hardnekkige verslaving, maar (net zoals bij andere verslavingen) is met goede begeleiding een hersteltraject mogelijk.

Praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

of vind een groep

Een verslaving aan cocaïne is een veelvoorkomende vorm van drugsverslaving. Coke wordt niet alleen in het partycircuit gebruikt, maar heeft jaren geleden ook zijn weg gevonden naar het bedrijfsleven. Het gebruik geeft een opgewekt en energiek gevoel, wat de drug erg aantrekkelijk maakt voor succesvolle mensen met een druk en hectisch leven. Bij veel en frequent gebruik is er echter steeds meer nodig om het gewenste effect te behalen en ligt een cocaïneverslaving op de loer.

De cokegebruiker ontdekt na verloop van tijd dat hij of zij niet meer goed functioneert zonder cocaïne. Tegelijkertijd bemerkt de directe omgeving zoals familie, partners en vrienden in toenemende mate gedragsverandering. Dit kan uiteindelijk leiden tot hevige ruzies, plichtsverzuim en risicovol gedrag.

Bron: https://solutions-center.nl/verslavingen/cocaineverslaving/

(SolutionS Verslavingszorg, 2021)

Anders & tips

 • Online zelfhulpgroep

  Elke donderdag om 20:00 uur en elke dinsdag om 19:30 uur kun je deelnemen aan een online groepsgesprek via Zoom dat open staat voor deelnemers uit heel Nederland.

  lees meer www.zelfhelp.nl

Communities

 • Moedige Moeders-Nederland ZOOM

  Voor familieleden en partners van (ex-)verslaafden.
  Op even weken donderdag en oneven weken dinsdag om 20:00 hebben meetings via
  Zoom. Wil je hieraan deelnemen? Dan graag een mail naar tiny@moedigemoeders.nl

  lees meer
 • Online zelfhulpgroep

  Elke donderdag om 20:00 uur en elke dinsdag om 19:30 uur kun je deelnemen aan een online groepsgesprek via Zoom dat open staat voor deelnemers uit heel Nederland.

  lees meer www.zelfhelp.nl

Boeken & artikelen

 • Zucht | Bram Bakker en Meindert Inderwisch

  Goed ademhalen voor ontspanning, beter slapen, meer energie, sneller afvallen De boeddhistische monnik, de topsporter en de gezonde mens hebben met elkaar gemeen dat ze, in rust, niet te snel ademhalen. Zonder een fysieke inspanning is een gezonde ademfrequentie namelijk vier tot acht keer per minuut. Veel mensen echter ademen continu sneller, tot meer dan twintig keer per minuut. Dat is zinloos en energievretend en het is oorzaak van uiteenlopende klachten als burn-out, depressie, overgewicht, hartkloppingen, hoge bloeddruk, concentratieproblemen, hoofdpijn, rugpijn, slaapproblemen, obstipatie en angststoornissen. Hoe komt dit? Wat gebeurt er dan in je lijf en in je hoofd? En wat kun je er zelf aan doen om het op te lossen?

  lees meer

Cocaïne Anonymous Holland (CA)

Munsterstraat 21, 6041 GA Roermond, Nederland

Cocaine Anonymous Holland (CA)

Cwartier, Beekstraat 54, 6001 GJ Weert, Nederland

Cocaine Anonymous Holland – Venlo

Jan van Venlostraat 1, 5915 AK Venlo, Nederland

Narcotics Anonymous (NA)

Roermondseweg 64, Weert, Nederland

Narcotics Anonymous (NA)

Cwartier, Beekstraat 54, 6001 GJ Weert, Nederland

vind een groep