• Nieuws
  • Woon je of ga je wonen in een kleinschalig wooninitiatief ?

5 juli 2024

Woon je of ga je wonen in een kleinschalig wooninitiatief ? Hoe helpt  GesprekEigenRegie.nl om keuzes te maken voor je dagelijks leven?

Als je in een wooninitiatief woont en samen met anderen zorg ontvangt, kan het best lastig zijn om zelf de regie te houden over hoe je leeft. Jij hebt immers wensen, je familie denkt mee en je hebt rekening te houden met huisregels en medebewoners. 

Juist door goede afspraken te maken, ervaar je vaak de meeste vrijheid. En om je daarbij te helpen is er nu de website GesprekEigenRegie.nl.

Ben je van plan te gaan wonen in een kleinschalig wooninitiatief of woon je er al en ben je benieuwd of er nog punten zijn die je zou willen bespreken? Op GesprekEigenRegie.nl kun je eenvoudig een persoonlijke vragenlijst maken. Denk aan vragen als: hoe wordt het dagritme bepaald? Heb ik een vast aanspreekpunt voor zorg en begeleiding? En kan ik zelf idee├źn aandragen?

GesprekEigenRegie.nl richt zich met name op ouderen, mensen met een beperking en mensen met psychiatrische problematiek. Ook naasten kunnen deze website gebruiken om afspraken te maken met een wooninitiatief. 

Benieuwd hoe het werkt? Kijk op GesprekEigenRegie.nl.

GesprekEigenRegie.nl wordt gedragen door de samenwerkende organisaties: Per Saldo, Branchevereniging Kleinschalige Zorg (BVKZ), MIND, Naar Keuze, KenniZ en Landelijke Vereniging van Oudereninitiatieven en wordt gefinancierd door het ministerie van VWS.

  • Bekijk hier de folder als je zelf wil wonen in een wooninitiatief.
  • Bekijk hier de folder als jij iemand kent die wilt wonen in een wooninitiatief.