• NAO

‘Andere gespecificeerde voedings- of eetstoornis’ (voorheen Niet Anderszins Omschreven, oftewel NAO) is een term die gebruikt wordt voor eetstoornissen die vergelijkbaar zijn met anorexia, boulimia of BED, maar niet aan alle kenmerken van een van deze eetstoornissen voldoen. 

Praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

of vind een groep

Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld geobsedeerd bent door slank worden, maar desondanks een gezond gewicht behoudt. Of je herkent jezelf in de symptomen die bij boulimia horen, maar geeft niet minstens eenmaal per week over. De symptomen van eetstoornis NAO kunnen dus per individu sterk verschillen. 

Bron: https://www.changesggz.nl/eetstoornissen/eetstoornis-nao/  

(Eetstoornis NAO» Hulp bij eetstoornissen, 2022e) 

Boeken & artikelen

  • De wolf in schaapskleren | Isabelle Plasmeijer

    Dit werkboek leert je wat je beter wel én niet kunt doen als jouw geliefde een eetstoornis heeft. De succesverhalen in dit werkboek, van coaches en ervaringsdeskundige die hun eetstoornis 100% overwonnen hebben, zullen je gegarandeerd inspireren. Een werkboek wat antwoorden geeft op vragen als: Wat moet ik doen als mijn dochter niet wilt eten? Hoe moet ik reageren als mijn dochter vreetbuien heeft en depressief is? Wat doe ik als mijn kind voor de zoveelste keer liegt, bedriegt en manipuleert?

    Alle mogelijke eetstoornissen komen aan bod: van anorexia nervosa, boulimia nervosa, binge eating disorder, NAO, het adonis complex, inverse anorexia en alles wat er tussen zit. Dit werkboek is voor mensen die geen toeschouwer willen blijven, maar als bondgenoot actief mee willen strijden. Het werkboek staat vol met tips, quotes, voorbeelden, inspirerende rollenspellen waar je direct thuis samen mee aan de slag kunt gaan. Daarnaast krijg je inzicht in diverse behandelmethodes zoals EMDR, MBT, PMT, gezinstherapie, cognitieve gedragstherapie, zelfhulpgroepen en mindfulness en nog veel meer.

    lees meer
  • Wanneer kap jij ermee? | Isabelle Plasmeijer

    Een DENK- en DOEboek voor mensen met een eetstoornis, waarin ervaringsdeskundige Isabelle Plasmeijer en haar 17 ‘reisgenoten’ omschrijven hoe zij hun eetstoornis hebben verslagen. Het boek biedt naast erkenning en herkenning, vooral inspiratie en motivatie. Natuurlijk staat het boek vol met talloze praktische tips en oefeningen waarmee ook jij, jouw eetstoornis kan verslaan. Een boek waarin meisjes, jongens, mannen, vrouwen, jong en oud, allen openhartig vertellen over hun anorexia, boulimia, binge eating en alles wat er tussen in zit.

    lees meer

Cursussen

  • Isapower

    Bij Isa Power coachen ze mensen met anorexia, boulimia, OSFED (nao) en eetbuistoornis (BED) en andere eetproblemen. Ze helpen man en vrouw, jong en oud. Ze hebben unieke programma’s, ook voor jonge kinderen met een eetstoornis. Vanuit meer dan twintig locaties in Nederland bieden ze hulp aan bij het overwinnen van een eetstoornis, ook via Skype en in het Engels.

    lees meer www.isapower.nl

Films & video's

  • Mij niet gezien

    Documentaire 42 minuten: Documentaire over onzichtbare eetstoornissen zoals boulimia en de eetstoornis NAO (niet anders omschreven). Sommige eetstoornissen zijn namelijk niet zichtbaar aan de buitenkant, maar wel erg gevaarlijk voor de gezondheid.

    lees meer youtu.be

Organisaties & websites

  • Mijn eetstoornis en ik

    Shanon Blezer heeft anorexia. Met haar blog wil ze haar ervaring delen

    lees meer www.mijneetstoornisenik.nl
  • Weet

    WEET is er voor mensen die te maken hebben met eetproblemen. In de eerste plaats voor patiënten zelf, en daarnaast ook voor ouders, familie, vrienden, docenten en andere naasten. WEET gelooft in de mogelijkheid om te herstellen van een eetstoornis wanneer er een adequate behandeling beschikbaar is. Om de behandeling te verbeteren is naar onze mening inclusie van het patiëntenperspectief nodig. Wij luisteren naar jou als ervaringsdeskundige en nemen jouw stem mee in het contact met zorgverleners, zorgverzekeraars en de politiek. Als lid kan jij jouw stem laten horen via het ledenpanel, enquêtes en inbreng op de Algemene Leden Vergadering die twee keer per jaar plaats vindt.

    lees meer eetstoornissen.nl

Just Meet

Oude Maasstraat 37, 6229 BC Maastricht, Nederland

vind een groep