• Ervaringsdelers

Waarom Zelfregietool?

Als je een cirkel van 100 meter trekt, vind je honderd mensen die iets hebben meegemaakt en daar op een positieve manier mee om zijn gegaan. Deze kennis en ervaring wordt nu weinig benut.

Met zelfregietool.nl maken we deze kennis voor iedereen beschikbaar. Als ervaringsdeler kan je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt helpen, door jouw ervaring te delen.

Doe mee

Samen kunnen we meer! Sluit je bij ons aan zodat we nóg
meer voor elkaar kunnen betekenen.

Zelfhulp

We maken met zelfregietool.nl gebruik van jouw kennis. Dat doen wij op basis van zelfhulp: het vrijwillig en gelijkwaardig delen van ervaringen met twee of meer personen om op een positieve manier van elkaar te leren en beter grip te krijgen op een gedeeld thema. Lotgenotencontact en zelfhulp biedt ondersteuning wanneer iemand iets wil verbeteren in zijn persoonlijke situatie.

Onze aanpak

Wil jij graag jouw ervaring delen met ons? Wij zorgen ervoor dat jouw kennis beschikbaar is voor anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit kan door het delen van jouw verhaal of door vragen te beantwoorden. Ook kan je een zelfhulpgroep starten. Daarmee kan je meerdere mensen tegelijk helpen op vaste momenten.

Jack
 • Alcoholverslaving
TODO

”Ik wilde nog niet dood, maar kon haast niet meer leven.”

lees meer
Sofie
 • Burn-out
TODO

”Ik ervaar heel veel baat bij lotgenotencontact en ik zie het ook bij de andere deelnemers.”

lees meer
Esmee
 • Beroerte
 • AVM
 • Afasie
 • Traumatisch hersenletsel
TODO

“Ik was niet van plan om op te geven”

lees meer

Handige hulpmiddelen

Wil je jouw ervaring inzetten om een ander verder te helpen? Zo bouwen we samen aan onze groeiende beweging van ervaringsdelers! Weet je niet goed hoe je moet beginnen, of loop je ergens tegen aan? Wij bieden je handige hulpmiddelen aan!

Handleidingen

Informatiemateriaal

Folder

Poster

Opstarten en begeleiden zelfhulpgroepen

Wil je zelf misschien een zelfhulpgroep opstarten rond een bepaald onderwerp? In een kleine groep van maximaal 8 personen leer je door middel van een training hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en je eigen grenzen. Wat ga je tegenkomen in een groepsproces en wat wordt er van je verwacht? Hoe start je een lotgenotengroep? Wat heb je daarvoor nodig?
Deze training is te volgen in 3 dagdelen of avonden. Inschrijven bij voorkeur met 2 groepsbegeleiders. Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!

Archief

Nieuws

 • Pepijn Caumon – Jonge mantelzorger 
  13 juni 2024

  ‘Mantelzorgen; ik kende het woord niet eens. Samen zorgen we voor Bram Dat lukt ons goed. Ik weet niet beter’  Pepijn zorgt samen met zijn ouders en zusje voor zijn broertje…

  Lees verder
 • Het overkomt je en daar lig je dan
  30 april 2024

  Ik was 47 toen ik totaal onverwacht, op weg naar mijn werk, op de autoweg werd getroffen door een herseninfarct. Het overkomt je, en daar lig je dan. Van het…

  Lees verder
 • ‘Ik heb nu weer zin in het leven en dat voelt goed!’
  23 april 2024

  ‘Lichamelijk en mentaal totaal vast zitten. Hoe dát voelt weet ik helaas maar al te goed. Door mijn ervaringen kan ik wel anderen helpen om stukje bij beetje weer zelfregie…

  Lees verder

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Onze partners

Het team

Adviseur

Esmee Dekkers-van Berlo

esmeevanberlo@burgerkrachtlimburg.nl (0)46 420 81 53
Ervaringsdeskundige Vragenverbindster

Mhorlin Hoogmans

mhorlinhoogmans@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Paul Hazelhof

paulhazelhof@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Joyce Kleij

joycekleij@burgerkrachtlimburg.nl