Waarom Zelfregietool?

Als je een cirkel van 100 meter trekt, vind je honderd mensen die iets hebben meegemaakt en daar op een positieve manier mee om zijn gegaan. Deze kennis en ervaring wordt nu weinig benut.

Met zelfregietool.nl maken we deze kennis voor iedereen beschikbaar. Als ervarings(des)kundige kan je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt helpen, door jouw ervaring te delen.

Doe mee

Samen kunnen we meer! Sluit je bij ons aan zodat we nóg
meer voor elkaar kunnen betekenen.

Zelfhulp

We maken met zelfregietool.nl gebruik van jouw kennis. Dat doen wij op basis van zelfhulp: het vrijwillig en gelijkwaardig delen van ervaringen met twee of meer personen om op een positieve manier van elkaar te leren en beter grip te krijgen op een gedeeld thema. Lotgenotencontact en zelfhulp biedt ondersteuning wanneer iemand iets wil verbeteren in zijn persoonlijke situatie.

Onze aanpak

Wil jij graag jouw ervaring delen met ons? Wij zorgen ervoor dat jouw kennis beschikbaar is voor anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit kan door het delen van jouw verhaal of door vragen te beantwoorden. Ook kan je een zelfhulpgroep starten. Daarmee kan je meerdere mensen tegelijk helpen op vaste momenten.

Kelly
 • Diabetes
TODO

“In het begin is dit eventjes aanpassen, maar het lukt zeker.”

lees meer
Sander
 • Schizofrenie
TODO

”De belevenissen die ik heb zijn voor mij realiteit en ik heb geaccepteerd dat dat de realiteit is en dat ik het ermee zal moeten doen.”

lees meer
Thomas
 • Stotteren
TODO

“Dit gaf zo’n overweldigend gevoel dat ik al snel besloot om er volledig voor te gaan.”

lees meer

Handige hulpmiddelen

Wil je jouw ervaring inzetten om een ander verder te helpen? Zo bouwen we samen aan onze groeiende beweging van ervarings(des)kundigen! Weet je niet goed hoe je moet beginnen, of loop je ergens tegen aan? Wij bieden je handige hulpmiddelen aan!

Handleidingen

Informatiemateriaal

Folder

Opstarten en begeleiden zelfhulpgroepen

Wil je zelf misschien een zelfhulpgroep opstarten rond een bepaald onderwerp? In een kleine groep van maximaal 8 personen leer je door middel van een training hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en je eigen grenzen. Wat ga je tegenkomen in een groepsproces en wat wordt er van je verwacht? Hoe start je een lotgenotengroep? Wat heb je daarvoor nodig?
Deze training is te volgen in 3 dagdelen of avonden. Inschrijven bij voorkeur met 2 groepsbegeleiders. Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!

Archief

Nieuws

 • Zelfregietool betrokken bij de opstart van online lotgenotengroepen
  8 juni 2023

  Heb jij te maken gehad met corona en ondervind je nog steeds klachten die al een langere tijd duren? Jij bent niet de enige! PostCovid NL, patiëntenorganisatie voor mensen met…

  Lees verder
 • Laat mensen in hun kracht komen. Dan kan je zoveel meer!
  30 mei 2023

  Wat doe je als je door de vele prikkels in je omgeving bepaalde dingen niet meer kunt doen? Hoe accepteer je dat je soms nee moet zeggen terwijl je het…

  Lees verder
 • Lotgenotencontact is voor mij als een geschenk uit de hemel
  17 mei 2023

  Gerlach is 62 jaar en woont samen met zijn vrouw en nog twee inwonende kinderen in Geleen. Hij heeft de ziekte van Parkinson. Dat overkwam hem op 49-jarige leeftijd. “Dan…

  Lees verder

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Onze partners

Het team

Adviseur

Esmee Dekkers-van Berlo

esmeevanberlo@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige Vragenverbindster

Mhorlin Hoogmans

mhorlinhoogmans@burgerkrachtlimburg.nl
Adviseur

Sanne Jacobs

sannejacobs@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Paul Hazelhof

paulhazelhof@burgerkrachtlimburg.nl
Adviseur

Denise Roberts-Schat

deniseroberts@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige Vragenverbindster

Ester Kösters

esterkosters@burgerkrachtlimburg.nl