• Ervaringsdelers

Waarom Zelfregietool?

Als je een cirkel van 100 meter trekt, vind je honderd mensen die iets hebben meegemaakt en daar op een positieve manier mee om zijn gegaan. Deze kennis en ervaring wordt nu weinig benut.

Met zelfregietool.nl maken we deze kennis voor iedereen beschikbaar. Als ervaringsdeler kan je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt helpen, door jouw ervaring te delen.

Doe mee

Samen kunnen we meer! Sluit je bij ons aan zodat we nóg
meer voor elkaar kunnen betekenen.

Zelfhulp

We maken met zelfregietool.nl gebruik van jouw kennis. Dat doen wij op basis van zelfhulp: het vrijwillig en gelijkwaardig delen van ervaringen met twee of meer personen om op een positieve manier van elkaar te leren en beter grip te krijgen op een gedeeld thema. Lotgenotencontact en zelfhulp biedt ondersteuning wanneer iemand iets wil verbeteren in zijn persoonlijke situatie.

Onze aanpak

Wil jij graag jouw ervaring delen met ons? Wij zorgen ervoor dat jouw kennis beschikbaar is voor anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit kan door het delen van jouw verhaal of door vragen te beantwoorden. Ook kan je een zelfhulpgroep starten. Daarmee kan je meerdere mensen tegelijk helpen op vaste momenten.

Sarina
 • Aanranding en verkrachting
 • Verslaving (overige)
 • Zelfbeschadiging
TODO

“Ik werd met beide benen op de grond gezet.”

lees meer
René
 • Schulden en schuldhulpverlening
TODO

“Het is niet iets om trots op te zijn, maar ik heb schulden.”

lees meer
Reinier
 • Veteranen
 • PTSS
TODO

“Ik hoef geen medelijden, alleen begrip.”

lees meer

Handige hulpmiddelen

Wil je jouw ervaring inzetten om een ander verder te helpen? Zo bouwen we samen aan onze groeiende beweging van ervaringsdelers! Weet je niet goed hoe je moet beginnen, of loop je ergens tegen aan? Wij bieden je handige hulpmiddelen aan!

Handleidingen

Informatiemateriaal

Folder

Poster

Opstarten en begeleiden zelfhulpgroepen

Wil je zelf misschien een zelfhulpgroep opstarten rond een bepaald onderwerp? In een kleine groep van maximaal 8 personen leer je door middel van een training hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en je eigen grenzen. Wat ga je tegenkomen in een groepsproces en wat wordt er van je verwacht? Hoe start je een lotgenotengroep? Wat heb je daarvoor nodig?
Deze training is te volgen in 3 dagdelen of avonden. Inschrijven bij voorkeur met 2 groepsbegeleiders. Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!

Archief

Nieuws

 • Vul onze vragenlijst in!
  9 november 2023

  Wij geloven dat praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, helpt. Graag onderzoeken wij dat samen met jou. Bij wie kan jij terecht? Kunnen we jou helpen via de zelfregietool?…

  Lees verder
 • Wil jij jouw steentje bijdragen?
  12 oktober 2023

  Help mee aan de bouw van het zelfregienetwerk* in Roermond en Weert met jouw eigen interesses en talenten!  Op 23 en 30 november 2023 organiseren wij een bijeenkomst samen met…

  Lees verder
 • Mijn missie: klaar staan voor mensen die een luisterend oor kunnen gebruiken 
  11 oktober 2023

  Hoe kan je naasten een luisterend oor bieden? Hoe kan je vragen beantwoorden van naasten van mensen met kanker waarmee ze ergens anders niet terecht kunnen?  Stichting Kankerpraat, opgericht door…

  Lees verder

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Onze partners

Het team

Adviseur

Esmee Dekkers-van Berlo

esmeevanberlo@burgerkrachtlimburg.nl (0)46 420 81 53
Ervaringsdeskundige Vragenverbindster

Mhorlin Hoogmans

mhorlinhoogmans@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Joyce Kleij

joycekleij@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Paul Hazelhof

paulhazelhof@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige Vragenverbindster

Ester Kösters

esterkosters@burgerkrachtlimburg.nl