• Ervaringsdelers

Waarom Zelfregietool?

Als je een cirkel van 100 meter trekt, vind je honderd mensen die iets hebben meegemaakt en daar op een positieve manier mee om zijn gegaan. Deze kennis en ervaring wordt nu weinig benut.

Met zelfregietool.nl maken we deze kennis voor iedereen beschikbaar. Als ervaringsdeler kan je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt helpen, door jouw ervaring te delen.

Doe mee

Samen kunnen we meer! Sluit je bij ons aan zodat we nóg
meer voor elkaar kunnen betekenen.

Zelfhulp

We maken met zelfregietool.nl gebruik van jouw kennis. Dat doen wij op basis van zelfhulp: het vrijwillig en gelijkwaardig delen van ervaringen met twee of meer personen om op een positieve manier van elkaar te leren en beter grip te krijgen op een gedeeld thema. Lotgenotencontact en zelfhulp biedt ondersteuning wanneer iemand iets wil verbeteren in zijn persoonlijke situatie.

Onze aanpak

Wil jij graag jouw ervaring delen met ons? Wij zorgen ervoor dat jouw kennis beschikbaar is voor anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit kan door het delen van jouw verhaal of door vragen te beantwoorden. Ook kan je een zelfhulpgroep starten. Daarmee kan je meerdere mensen tegelijk helpen op vaste momenten.

Renee
 • Alcoholverslaving
TODO

”Van vechten tegen de drank kwam ik tot aanvaarden van mijn problemen; heel veel leren en zelfs een beetje genieten.”

lees meer
Sander
 • Schizofrenie
TODO

”De belevenissen die ik heb zijn voor mij realiteit en ik heb geaccepteerd dat dat de realiteit is en dat ik het ermee zal moeten doen.”

lees meer
Anneke
 • Eigenwaarde en zelfrespect
TODO

“Het is mooi om te zien hoe mensen in hun eigen kracht komen.”

lees meer

Handige hulpmiddelen

Wil je jouw ervaring inzetten om een ander verder te helpen? Zo bouwen we samen aan onze groeiende beweging van ervaringsdelers! Weet je niet goed hoe je moet beginnen, of loop je ergens tegen aan? Wij bieden je handige hulpmiddelen aan!

Handleidingen

Informatiemateriaal

Folder

Poster

Opstarten en begeleiden zelfhulpgroepen

Wil je zelf misschien een zelfhulpgroep opstarten rond een bepaald onderwerp? In een kleine groep van maximaal 8 personen leer je door middel van een training hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en je eigen grenzen. Wat ga je tegenkomen in een groepsproces en wat wordt er van je verwacht? Hoe start je een lotgenotengroep? Wat heb je daarvoor nodig?
Deze training is te volgen in 3 dagdelen of avonden. Inschrijven bij voorkeur met 2 groepsbegeleiders. Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!

Archief

Nieuws

 • Het belang van zelfregie – doen wat je belangrijk vindt
  15 april 2024

  Rauw op je dakIn augustus 2019 krijgt Pieter de diagnose PPMS, de progressieve vorm van de ongeneselijke ziekte MS (Multiple Sclerose). Zo’n bericht komt – als een donderslag bij heldere…

  Lees verder
 • Het gekke is dat ik me meestal goed voel ook al zit er iets fout in mijn lichaam
  18 maart 2024

  In 2018 krijgt Ralph volkomen onverwacht de diagnose prostaatkanker met uitzaaiingen. Wat nu? Nadat hij en zijn gezin van de ergste schrik zijn bekomen, neemt Ralph resoluut het heft weer…

  Lees verder
 • Mantelzorg en dementie, je kunt nog zoveel betekenen, dát heb ik geleerd bij de Mantelzorgbijeenkomsten
  22 januari 2024

  Wie ik was, wie ik ben en wat ik nog steeds wil doenWilly Andriessen is 82 jaar en woonachtig in Weert. Ze is mantelzorger voor haar man Cees met wie…

  Lees verder

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven

Onze partners

Het team

Adviseur

Esmee Dekkers-van Berlo

esmeevanberlo@burgerkrachtlimburg.nl (0)46 420 81 53
Ervaringsdeskundige Vragenverbindster

Mhorlin Hoogmans

mhorlinhoogmans@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Paul Hazelhof

paulhazelhof@burgerkrachtlimburg.nl
Ervaringsdeskundige

Joyce Kleij

joycekleij@burgerkrachtlimburg.nl