• LHBTI

LHBTI is een afkorting die staat voor lesbisch, homoseksueel, biseksueel, transgender en intersekse.

Praat met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt.

of vind een groep

Seksuele oriëntatie

Seksuele oriëntatie gaat over aantrekkingskracht: tot wie voelt iemand zich (op een seksuele manier) aangetrokken? Op wie word je verliefd? Iemand die verliefd kan worden op allerlei genders noemen we bi, of pan. Iemand die alleen verliefd kan worden op mensen van de andere gender zijn hetero. Jongens die alleen verliefd kunnen worden op andere jongens zijn homo en meisjes die alleen maar verliefd kunnen worden op andere meisjes zijn lesbisch.

Gender

Iedereen heeft een genderidentiteit. Genderidentiteit gaat over wat je bent op basis van je eigen gevoel: een jongen, meisje, non-binair (niet jongen en niet meisje), of iets anders. Als het lichaam waarin je geboren bent niet past bij wie je echt bent, dan wordt dat transgender genoemd. Je dochter kan ineens een zoon blijken te zijn, of je zoon een dochter. Als je kind niet weet welke gender het beste past, wordt dat non-binair of genderfluïde genoemd.

Sekse

Sekse gaat om het geslacht, het lichaam en de lichamelijke kenmerken. Soms krijg je bij de geboorte van je kind te horen dat de verloskundige of arts niet weet of de baby een jongen of een meisje is. Je kind kan dan een intersekse persoon zijn. 

Bron: https://iedereenisanders.nl/wat-lhbti

(Wat is LHBTI? | Iedereen is anders, z.d.)

Films & video's

 • Boys Don't Cry

  In Falls City is Brendon Teena een populaire nieuwkomer. Het gaat hem voor de wind: hij is een van de jongens en begint een relatie met de plaatselijke schoonheid Lana. Maar 1 ding is hij iedereen vergeten te vertellen: hij is geen man…..Als Brandons vrienden het geheim ontdekken, wordt zijn leven een hel, vol verraad, vernedering, verkrachting en uiteindelijke moord.

  lees meer

Organisaties & websites

 • COC Nederland

  Het COC zet zich actief in voor een diverse en inclusieve samenleving. We verbinden de regenboogbeweging en komen op voor emancipatie, acceptatie en gelijke rechten voor alle lhbti+ personen.

  lees meer coc.nl
 • Iedereen is anders

  Ben je er nog niet helemaal uit wie je bent of op wie je valt? Dat is helemaal niet erg, iedereen doet dit op diens eigen tempo en eigen manier. Sommige mensen willen helemaal geen label op zichzelf plakken en andere juist weer wel. Jij bent jij! Deze website probeert jou een stuk op weg te helpen om beter te snappen hoe jij in elkaar zit.

  lees meer iedereenisanders.nl
 • Stichting De Kringen

  Stichting De Kringen is er voor gelijkgestemden die hun sociale netwerk willen uitbreiden. Homo’s, lesbiennes, biseksuelen en transgenders (vanaf 18 jaar) kunnen bij De Kringen echt zichzelf zijn en genieten van elkaars gezelschap. Je kunt er terecht voor een ontspannen middag of gezellig avondje uit, het voeren van goede gesprekken en het delen van persoonlijke verhalen. In een kring kun je in ’n ongedwongen sfeer mensen ontmoeten met dezelfde interesses en behoeftes.

  lees meer dekringen.nl
 • Stichting Outway

  Stichting Outway helpt LHBT+ jongeren en jongvolwassenen in Nederland met zichzelf zijn; thuis, op school, op clubs en op het werk.

  lees meer www.outway.nl

Gay soos

Achilleslaan 2A, 6042 JV Roermond, Nederland

vind een groep