”Ik zie het als mijn eigen verantwoordelijkheid om goed voor mijzelf te zorgen en mijzelf te blijven ontwikkelen en te leren kennen.”
lees meerWaarom Zelfregietool?
Als je een cirkel van 100 meter trekt, vind je honderd mensen die iets hebben meegemaakt en daar op een positieve manier mee om zijn gegaan. Deze kennis en ervaring wordt nu weinig benut.
Met zelfregietool.nl maken we deze kennis voor iedereen beschikbaar. Als ervaringsdeler kan je mensen die hetzelfde hebben meegemaakt helpen, door jouw ervaring te delen.
Zelfhulp
We maken met zelfregietool.nl gebruik van jouw kennis. Dat doen wij op basis van zelfhulp: het vrijwillig en gelijkwaardig delen van ervaringen met twee of meer personen om op een positieve manier van elkaar te leren en beter grip te krijgen op een gedeeld thema. Lotgenotencontact en zelfhulp biedt ondersteuning wanneer iemand iets wil verbeteren in zijn persoonlijke situatie.
Onze aanpak
Wil jij graag jouw ervaring delen met ons? Wij zorgen ervoor dat jouw kennis beschikbaar is voor anderen die hetzelfde hebben meegemaakt. Dit kan door het delen van jouw verhaal of door vragen te beantwoorden. Ook kan je een zelfhulpgroep starten. Daarmee kan je meerdere mensen tegelijk helpen op vaste momenten.
Handige hulpmiddelen
Wil je jouw ervaring inzetten om een ander verder te helpen? Zo bouwen we samen aan onze groeiende beweging van ervaringsdelers! Weet je niet goed hoe je moet beginnen, of loop je ergens tegen aan? Wij bieden je handige hulpmiddelen aan!
Handleidingen
- Training: begeleiden en opstarten van zelfregiegroepen
- Handleiding groepsgewijs lotgenotencontact
- Handleiding telefonisch lotgenotencontact
- Voorbereiding groepsafspraken maken
- (Mee) begeleiden van zelfregiegroepen
- Soms is het handig om zelfhulpgroepen online op te starten. Wij gebruiken daarvoor het online platform Zoom. Bekijk de handleiding voor de werking en installatie van Zoom.
Opstarten en begeleiden zelfhulpgroepen
Wil je zelf misschien een zelfhulpgroep opstarten rond een bepaald onderwerp? In een kleine groep van maximaal 8 personen leer je door middel van een training hoe je om kunt gaan met bepaalde situaties en je eigen grenzen. Wat ga je tegenkomen in een groepsproces en wat wordt er van je verwacht? Hoe start je een lotgenotengroep? Wat heb je daarvoor nodig?
Deze training is te volgen in 3 dagdelen of avonden. Inschrijven bij voorkeur met 2 groepsbegeleiders. Aanmelden of meer informatie? Neem contact met ons op!
Agenda
-
14 jan 2025
Themabijeenkomst Autisme en het gezin
Veldekelaan 2a 6191 CX Beek -
16 jan 2025
Training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep
Sittard -
10 feb 2025
Training: het opstarten en begeleiden van een zelfregiegroep
Donderbergweg 47 49, 6043 JA Roermond
Nieuws
-
‘Als je even niet weet waar je moet beginnen zetten wij je in je kracht’
11 november 2024Stichting ‘Ik begin’ – Remy Kreutz initiatiefnemer en perspectiefbieder ‘Als je even niet weet waar je moet beginnen zetten wij je in je kracht’ Psychische problemen, steeds meer mensen hebben er…
Lees verder -
Accepteren dat het oké is om even niet oké te zijn.
7 november 2024Iris is 33 jaar en heeft al heel wat meegemaakt in haar leven. Met vier burn-outs achter de rug en een auto-immuunziekte probeert ze nu dichter bij zichzelf te blijven.“Ik…
Lees verder -
‘Geneet van ut laeve, so lang es ze kins!’ – Interview Richard Franssen
7 oktober 2024Elly is een levenslustige en positief ingestelde vrouw. Als ambulant hulpverlener zet ze zich met hart en ziel in voor gezinnen die het moeilijk hebben. Gelukkig getrouwd met Richard en…
Lees verder
Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.
Inschrijven