• Nieuws
  • Rouwproblematiek en ervaringskundige? Ondersteuning van een zelfhulpgroep in Brunssum behoort tot de mogelijkheden.

30 juli 2020

Omgaan met Verlies is hard werken. Wellicht heb je ook de ervaring dat je anderen niet wilde belasten met jouw verdriet. Je probeerde jezelf er doorheen te slaan. Het kan een eenzaam en zwaar proces zijn geweest, waarbij goede momenten afgewisseld werden met pijnlijke en teleurstellende ervaringen. Uiteindelijk maakt iedereen met een verlieservaring mettertijd zijn eigen verhaal.

Misschien ben jij inmiddels op verhaal gekomen en ben je zo ver dat je anderen kunt steunen in hun proces. Door een zelfhulpgroep te begeleiden zorg je ervoor dat deelnemers aan een rouwgroep een stapje in hun proces verder kunnen komen.

CMWW Brunssum biedt in samenwerking met Zelfregietool.nl de mogelijkheid om aan te sluiten bij een zelfhulpgroep voor mensen met een verlieservaring. Zij krijgen hier de ruimte voor hun verhaal en leren om te gaan met hun verdriet. De begeleiding van de groep gebeurt door mensen met een verlieservaring die hiervoor een training hebben gevolgd.

CMWW zal de groep faciliteren met een locatie en indien gewenst ondersteuning bieden wanneer de groep dat nodig vindt. De groep komt iedere maandagmiddag bij elkaar om 14.00 uur.

Aanmelden kan door contact op te nemen met Em Smit, tel. 0629731583.