• Nieuws
  • Rouwproblematiek? Doorverwijzen naar een zelfhulpgroep in Brunssum behoort tot de mogelijkheden.

30 juli 2020

Omgaan met Verlies is hard werken. Mensen in de rouw willen anderen meestal niet belasten met hun verdriet en proberen zichzelf er doorheen te slaan. Het kan een eenzaam en zwaar proces zijn, waarbij goede momenten afgewisseld worden met pijnlijke en teleurstellende ervaringen. Uiteindelijk maakt ieder individu met een verlieservaring mettertijd zijn eigen verhaal. Naast professionele ondersteuning kun je nu ook dit advies in Brunssum geven: ‘Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Dat helpt echt!’

Wanneer jouw patiënt of cliënt zijn verhaal kwijt kan bij iemand die hetzelfde heeft meegemaakt zul je zien dat hij meer grip krijgt op zijn emoties en stemmingen. Hij staat er niet meer alleen voor en ervaart dat hij door lotgenotencontact met anderen veel verder komt.

CMWW Brunssum biedt in samenwerking met Zelfregietool.nl de mogelijkheid om aan te sluiten bij een zelfhulpgroep voor mensen met een verlieservaring. Zij krijgen hier de ruimte voor hun verhaal en leren om te gaan met hun verdriet. De begeleiding van de groep gebeurt door mensen met een verlieservaring die hiervoor een training hebben gevolgd.

CMWW zal de groep faciliteren met een locatie en indien gewenst ondersteuning bieden wanneer de groep dat nodig vindt. De groep komt iedere maandagmiddag bij elkaar om 14.00 uur.

Aanmelden kan door contact op te nemen met Em Smit, tel. 0629731583.