• Nieuws
  • Hulp van lotgenoten bij #Corona

5 juni 2020

“Het zijn rare tijden.” Het is voor 99% zeker dat je deze zin de afgelopen maand tegen iemand uitgesproken hebt.  Je hoeft niet eens zelf door het coronavirus besmet te zijn, om er toch door geraakt te worden. Luchtwegklachten roepen angstige vragen op. We  willen plotseling zeker weten hoe we veilig om kunnen gaan met anderen en onszelf kunnen beschermen tegen besmetting. We willen misschien even ontsnappen aan de druk van thuis opgesloten te zitten. Het zijn rare tijden waarin onzekerheid en angst om kunnen slaan in paniek. Als je al Corona hebt gehad, zit je misschien nog met heel veel vragen…

Een arts heeft niet altijd een oplossing paraat.

Weet dan dat je via de website Zelfregietool.nl contact met een lotgenoot kunt vinden. Een ervaringskundige lotgenoot is iemand die direct begrijpt wat er nodig is. Vaak kan die direct een aantal onzekerheden wegnemen. Met iemand praten die hetzelfde heeft meegemaakt helpt echt.

Bijvoorbeeld;

  • bij zorgen over Corona.#Angst,# paniek of #somberheid in verband met het verloop.
  • bij vragen na een Coronabesmetting. Dat kan een (ex)patiënt of naaste betreffen.
  • bij restklachten na een #IC-opname.

Als je gebruik maakt van zelfhulp word je meer ‘eigenaar’ van je situatie en de oplossingen hierin. Je vergroot de regie over de eigen ziekte en gezondheid. Naast professionele medische begeleiding is een ervaringskundige lotgenoot een belangrijke aanvulling  en steun bij  het herstelproces.