• Nieuws
  • De website Zelfregietool.nl is verbeterd!

23 april 2020

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Om zelfhulp en lotgenotencontact beter toegankelijk te maken voor iedereen, brengen we voortdurend verbeteringen aan. Nu hebben we voor verschillende doelgroepen een eigen menu ingericht.

Mensen met een vraag die contact zoeken met een ervaringskundige of een zelfhulpgroep, vinden informatie in het menu ‘Meedoen’. We hebben hiervoor een overzichtelijke tegelstructuur per onderwerp aangebracht.

In het menu Ondersteuning vind je onder andere handleidingen over hoe groepsgewijs- of telefonisch lotgenotencontact in zijn werk gaat. Verder vind je hier folders en informatie over alle vaardigheidstrainingen die wij verzorgen.

Voor professionals in zorg en welzijn hebben we onderzoeksresultaten, folders voor cliënten en patiënten en relevante achtergrondinformatie samengebracht.

We laten door middel van ervaringsverhalen de kracht en het effect van lotgenotencontact en zelfhulpgroepen zien. Je vindt hier indrukwekkende interviews met mensen, die vanuit hun ziekte of beperkingen de weg naar herstel hebben gevonden. Steeds speelde lotgenotencontact een belangrijke rol in het versnellen van het herstelproces.

Heb je zelf een ervaring met lotgenotencontact en wil je die graag op onze website delen? Wellicht inspireert jouw verhaal anderen om meer met zelfhulp te doen. Neem contact met ons op voor een interview met een van onze tekstschrijvers.

Het team van Zelfregietool.nl staat open voor verbeteringen en feedback. Mocht je zaken op de website zien die beter of anders zouden kunnen, dan zijn we dankbaar als je dat ons laat weten.