• ”Ik ben iemand geworden die zijn leven weer in eigen hand heeft.” Ervaringsverhaal

“Ik heb heel lang last gehad van schuldgevoelens en schaamte, ik was teleurgesteld met mezelf, over hoe ik het in leven stond. Ik had het gevoel dat ik geen goede vader was, raakte in een isolement waar ik niet uit kwam. Ook financieel liep het niet goed, en ik wilde alles zelf oplossen.

Ik ben toen gaan gokken, om mijn financiële problemen op te lossen. Zo hoefde ik niemand om hulp te vragen. Dat wilde ik niet, dan moest ik mezelf bloot geven, en dat durfde en kon ik niet. Als mensen iets vroegen, begon ik te liegen, ik moest wel. Maar dat vergrootte juist mijn schuldgevoel. Ik kwam in een vicieuze cirkel terecht, stelde juist de mensen teleur die het goed met me voor hadden, het moment kwam waarop ik wist dat ik geen keus had: ik moest me op laten nemen.

Zo kwam ik terecht bij RoderSana. Lichamelijk en geestelijk gebroken, en geen idee wat ik kon verwachten. Maar in de gesprekken met de mensen daar kreeg ik het gevoel dat ik eindelijk mijn verhaal kon en mocht vertellen, dat ik niet beoordeeld en niet veroordeeld werd. Het werd me duidelijk dat ik dit voor mezelf moest doen, ik werd in mijn waarde gelaten. Ik kreeg meer inzicht in mijn eigen gedrag, over hoe ik moest omgaan met mijn emoties, vooral tegenover mijn dierbaren.

Langzamerhand kreeg ik een beter zelfbeeld, en meer inzicht in mijn schuldgevoelens, mijn schaamte. Daardoor kon ik beter reageren op dingen die op mijn pad kwamen. Dankzij RoderSana heb ik de weg teruggevonden naar mezelf, ik heb geleerd dat ik iemand ben die er mag zijn, ongeacht alle fouten die heb gemaakt. Ik ben iemand geworden die zijn leven weer in eigen hand heeft. Ik mag weer gelukkig zijn.”

Bron: Rodersana