Ik sta in de wacht…

“Het gekke is dat ik me meestal goed voel ook al zit er iets fout in mijn lichaam”

“Je treft er mensen die hetzelfde meemaken als jij. Die weten ook niet alles – dat weet ik ook niet- maar samen weet je meer!”

“Vechten doe je niet alleen, dat doe je samen.”

Wat doe jij?

Jij blijft liever thuis. Dit is jouw veilige omgeving. Je hoeft hier geen rekening te houden met anderen en anderen niet met jou. Jij hebt niemand nodig.

Of blijf jij eigenlijk liever thuis omdat je anderen niet wilt lastigvallen. Met jouw gevoelens of problemen. Of weet je eigenlijk niet bij wie je terecht kan. Zijn er wel mensen die naar jou omkijken?

Misschien kunnen wij je helpen! Bij ons kan je terecht met jouw vraag. Er zijn mensen in jouw omgeving die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, helpt!

Jij gaat graag naar buiten. De deur uit. Weer onder de mensen zijn en leuke dingen doen. Maar hoe ga je om met al die blikken? Alle meningen van mensen in jouw omgeving. Goed bedoelde hulp waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Want echt begrijpen doen zij je niet.

Misschien kunnen wij je helpen! Bij ons kan je terecht met jouw vragen en gevoelens. Er zijn mensen in jouw omgeving die iets vergelijkbaars hebben meegemaakt. Praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt, helpt!

Waarom ben jij belangrijk?

Het kan heel vervelend zijn als je lang moet wachten op hulp en je nergens terecht kan. Of je weet niet waar je moet beginnen met het zoeken naar hulp, je staat letterlijk stil. Maar je wilt wel door! Wij vinden dat jij op nummer 1 staat. Zeker als jij je niet gezien of gehoord voelt. Jij bent belangrijk. Wanneer jij je beter voelt, kan je ook beter zorgen voor anderen. 

Er is veel meer mogelijk dan je denkt. Wij helpen je graag. Laagdrempelig, anoniem en op maat voor jouw aandoening, ziekte of ingrijpende gebeurtenis. Door jouw vraag te stellen kunnen wij je misschien helpen. Wij brengen je in contact met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Of laten je zien op welke andere plek jij terecht kan. 

Vind jij anderen ook belangrijk?

Wil jij speciaal materiaal ontvangen om samen met ons deze boodschap in Limburg te verspreiden? Wij geven jouw (maatschappelijke) organisatie, burgerinitiatief of praktijk graag een steuntje in de rug. Download onze handige toolkit en ga zelf aan de slag!

Wat is de zelfregietool

Via de zelfregietool kan jij een vraag stellen over jouw ziekte, chronische aandoening of ingrijpende gebeurtenis. Vraagbeantwoorders gaan dan op zoek naar iemand met dezelfde ervaring. Ook maken wij inzichtelijk welke lotgenotengroepen er in Limburg te vinden zijn. Ben je alleen opzoek naar informatie over het onderwerp wat bij jou speelt. Wij hebben samen met ervaringsdelers veel informatie verzamelt.

Partners