Migraine is een extreem veelvoorkomende, erfelijke ziekte van de hersenen. Vrouwen hebben veel vaker migraine dan mannen: een op de vier vrouwen krijgt met migraine te maken. Door het frequent dagenlang niet kunnen functioneren in het gezin of op het werk hebben mensen met migraine vaak last van een groot schuldgevoel. Doordat er veel onjuiste informatie over migraine rondgaat, denken patiënten vaak dat het hun eigen schuld is. Mede om die reden worden veel mensen met migraine onvoldoende behandeld. Dat levert niet alleen veel leed maar ook veel verzuimkosten op: volgens recente schattingen in Nederland zeker 3 miljard per jaar.
Neuroloog Hans Carpay houdt zich al dertig jaar met migraine bezig. Hij beschrijft hoe hij onder de indruk is geraakt van de worsteling, fysiek én psychisch, die deze ziekte veroorzaakt bij degene die er last van heeft. In Migraine is geen hoofdpijn beschrijft hij de nieuwste inzichten over wat eraan te doen is, van ouderwetse bloeddrukpillen tot de hypermoderne monoclonale antilichamen die in 2021 beschikbaar komen.
Dit toegankelijke boek is geschreven voor alle mensen die met migraine te maken hebben (patiënten, familie van patiënten, werkgevers, huisartsen, specialisten, psychologen).
Onderwerpen