• Puberbrein binnenstebuiten | Huub Nelis, Yonne van Sark Boek / artikel

Puberbrein binnenstebuiten laat het ontwikkelingsproces zien van jongeren tussen hun 10e en 25e levensjaar. Het inzicht dat de hersenen pas rond je 25e levensjaar volgroeid zijn, werpt een nieuw licht op vaardigheden en gedrag van jongeren. Waarom is er zoveel opvoedonzekerheid en onwetendheid bij ouders en professionals in een tijd dat jong zijn de norm lijkt? Hoe moeten we omgaan met risicogedrag? Hoe zorgen we dat jongeren effectief blijven leren in een omgeving vol prikkels en verleidelijke
media?

Dit boek maakt inzichtelijk waarom jongeren juist vanaf de tienerleeftijd vragen om duidelijke grenzen en begeleiding. Door de vele herkenbare voorbeelden en praktische tips werd dit boek een bestseller bij ouders, docenten, werkgevers en beleidsmakers.

Huub Nelis is oprichter van YoungWorks, het onderzoeks- en reclamebureau dat zich al 15 jaar op een creatieve manier verdiept in de jongerencultuur. Hij was in de jaren ’90 de eerste voorzitter van de Nationale Jongerenraad voor Milieu en Ontwikkeling en stond aan de wieg van vele vernieuwende jongerenprojecten. Yvonne van Sark is directeur van de YoungWorks Academy, die professionals, ouders en organisaties leert de verbinding te leggen met jongeren en hun belevingswereld. In 2012 schreven de auteurs samen ook de bestseller Over de top – Haal het allerbeste uit jongeren.

Onderwerpen