Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Films en Youtube

Hidden Wounds, PTSS, de stille oorlog thuiswww.hiddenwounds.be/

Reinier Pol diende als beroepsmilitair in Bosnië en lijdt daar nog steeds onder. De film/documentaire Hidden Wounds gaat over PTSS.

Winnaar van het Chicago International Movies and Music Festival (CIMMFest).
Uit het juryrapport Hidden Wounds is de winnaar van de Best Short Documentary Award van: “This powerful and innovative film is an immersive and interactive hybrid of music video and documentary that explores the emotional impact of war on veterans from around the world.”

De film won ook de Corti Da Sogni Videoclip Award op het filmfestival van Ravenna – International shortfilm festival Corti da Sogni – 15th Edition.
Hidden Wounds is een interactieve videoclip over veteranen met PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis) aan de hand van het nummer Hidden Wounds van de Belgische band dEUS.


Stella’s oorlogwww.npo.nl


Veteranen in therapiehttp://www.veteranendag.nl/verhaal/coen-verbraak/
“De film van Coen Verbraak schetst een heel realistisch beeld van de behandelingen van veteranen met PTSS in Centrum ‘45. De documentaire heeft me wel een aantal slapeloze nachten gekost. Ik maakte me bijvoorbeeld zorgen over de privacy van de veteranen. Ze tonen zich heel open en bloot en vertellen veel over hun leven. Dat kan een grote impact hebben op iemand en van tevoren had ik geen idee hoe de kijker daarop zou reageren.


Archief oorlog in mijn hoofdwww.eo.nl


Veteranen met PTSS zien droom instortenwww.eenvandaag.nl

Dat militairen en veteranen met een post-traumatische stress stoornis (PTSS) hulp nodig hebben, staat vast. Maar dat ook hun partner en kinderen zware tijden beleven, lijkt minder oog voor te zijn. In EénVandaag het verhaal over een ingestorte droom: de droom van een behandelkliniek voor veteranen mét hun gezin die er op het laatste moment toch niet kwam. Ook ziet u het verhaal van Gerhard de Weerd, een veteraan met PTSS, die zich door Defensie in de kou voelt gezet en dringend om hulp verlegen zit.


Vrouwelijke veteranenhttp://binnenland.eenvandaag.n
Het is een wat onzichtbare groep, de vrouwelijke veteranen. Voor het eerst deed het veteraneninstituut onderzoek naar de ervaringen van deze (oud-) militairen.


EFT for wartime trauma


Militairen onvoldoende begeleid na bermbomaanslaghttp://binnenland.eenvandaag.nl

Drie Afghanistan-veteranen zijn nauwelijks gericht begeleid nadat zij in 2009 gewond raakten bij een aanslag met een bermbom. Veteranenombudsman Reinier van Zutphen komt tot deze conclusie in een zojuist gepubliceerd onderzoek.


Hulphond veteranenwww.eenvandaag.nl
Nadat veteraan Patrick terugkwam uit Afghanistan was niets meer hetzelfde. Angsten, depressies en nachtmerries beheersten zijn leven. Hij durfde de straat niet meer op en dacht er zelfs over om uit het leven te stappen. Dankzij hulphond Vigo voelt Patrick zich weer veilig. http://hulphond.nl

Back To Top
X