Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Cursussen

Op de volgende webpagina vindt u meer info over therapieën:
www.stotteren.nl


Vind een therapeut of logopedistwww.stotteren.nl


De Del Ferro Methodedelferro.nl
De Del Ferro Methode is in 1978 ontwikkeld door Len Del Ferro. De methode is gebaseerd op de training van de middenrifspier. Naast de ademhalingstechniek van Del Ferro, krijg je ook een mentale training om je zelfvertrouwen te ontwikkelen.


Het McGuire-stotterprogrammawww.mcguireprogramma.nl
Het McGuire-stotterprogramma is in 1994 opgericht door de Amerikaanse stotteraar Dave McGuire en wordt gegeven door ervaringsdeskundigen. Naast het aanleren van adem- en spreektechnieken werk je aan je assertiviteit, zelfacceptatie en eigen verantwoordelijkheid. Ook leer je om te gaan met je spreekangst. Iedere deelnemer krijgt de mogelijkheid om zich op kosten van het programma op te laten leiden tot coach en/of cursusinstructeur.


Hausdörfer-therapiewww.vrijvanstotteren.nl
De Hausdörfer-therapie gaat er van uit dat stotteren niet wordt veroorzaakt door een lichamelijk gebrek of disfunctioneren. Stotteren wordt gezien als het onbewust, onhandig aansturen van de spraak door angst en/of spanning bij het spreken. Het wordt in stand gehouden en versterkt door een irrationele opvatting van spraak, die iedereen heeft. De therapie is erop gericht de spraak op een natuurlijke wijze aan te sturen en het wegnemen van spreekspanning.

Back To Top
X