Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Boeken en artikelen

Vervelend Dat Ik Stotter, Maar Niets Te Vertellen Hebben Is Nog Vervelender Richard Heeres | Vervelend Dat Ik Stotter, Maar Niets Te Vertellen Hebben Is Nog Vervelender
ISBN – 9789089543189 | Uitgeverij Teksttalenten
Hoe gaan bekende en minder bekende Nederlanders die stotteren, om met dit probleem? De auteur, zelf ook stotteraar, gaat in zijn goed geschreven boek in op de angst, de moed, het verdriet, de frustraties en de vele andere persoonlijke ervaringen en capriolen van enkele stotteraars. Het boek bevat mooie, ontwapenende en eerlijke interviews met een zanger, hoogleraar, directeur van een bierbrouwerij, ondernemer, studieadviseur, politicus en actuaris. De met zwart-witfoto’s geillustreerde interviews laten zien hoe deze mensen hun stotteren een plek hebben gegeven in hun leven en hoe zij een succesvolle carriere hebben weten te ontwikkelen.


Stotteren de baas worden Joop Houtzager | Stotteren de baas worden
ISBN – 9789085482154 | Uitgeverij GigaBoek
De schrijver vertelt hoe hij geleidelijk van zijn stotterproblemen is afgekomen. Er is kennis nodig om tot een beter begrip te komen; dat geldt ook voor de handicap van het stotteren. Het is een goed leesbaar verhaal dat mensen wellicht verder kan helpen; vooral de bemoedigende opvattingen van de schrijver kunnen stotteraars helpen. Hij geeft een volledig overzicht hoe hij als autodidact stap voor stap zijn moeilijkheden overwon en beschrijft de drie fasen die van fundamenteel belang bleken. Een toegankelijk boek met veel praktische raadgevingen.


Stotteren doe je niet alleen Carla van Wensen & Ilanda De Dood | Stotteren doe je niet alleen
ISBN – 9789088504327 | Uitgeverij SWP
Praktisch en duidelijk boek dat is geschreven voor jongeren die stotteren of op een andere manier met stotteren te maken hebben. Daarnaast ook bruikbaar voor bv. hulpverleners en ouders/verzorgers. Vanaf ca. 13 jaar


Vanzelfsprekend Ingrid Del Ferro | Vanzelfsprekend
Mensen die niet stotteren, zijn zich er vaak niet van bewust hoe desastreus het leven kan zijn van iemand die stottert. En diegene die niet uit zijn woorden kan komen, kan dit niet vertellen. Om deze patstelling te doorbreken dit boek, waarin Ingrid Del Ferro haar ervaring als Del Ferro-docent en directeur van het instituut uit de doeken doet. Zij beschrijft, samen met journalist Lydia vd Weide, wat er allemaal schuilt achter iemand die stottert. Voor iedereen die stottert, maar ook voor de mensen om hen heen: ouders, vrienden, leraren en werkgevers, die willen begrijpen hoe het stotteren iemands leven kan beheersen.


Stotterkit Carla van Wensen | Stotterkit
ISBN – 9789085605966 | Uitgeverij Nino
Dit boekje is speciaal geschreven voor stotterende kinderen van circa 7-11 jaar, betrokken ouders en/of hulpverleners. Door middel van opdrachten, spelletjes, tips en verhaaltjes kunnen kinderen ervaren en ontdekken hoe het stotteren bij hen werkt. De verhaaltjes kunnen voorgelezen worden of afgeluisterd via de pc/mp3 speler. Wanneer de ouder dit boekje samen met het kind doorneemt, krijgt de ouder meer zicht op wat het stotteren met het kind doet.

Back To Top
X