Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Organisaties en websites

Ypsilon, alles over schizofreniewww.ypsilon.org
Ypsylon, vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose
www.anoiksis.nl Anoiksis, Anoiksis is een vereniging voor en door mensen met chronische psychose of schizofrenieTips voor het leven met schizofrenie
www.schizofrenie.nl
Op deze website wordt niet ingegaan op het ontstaan en de diagnose van schizofrenie. Wat kunt u wel op onze site vinden? Veel informatie en handige tips om het leven van alledag een stukje makkelijker voor u te maken. Denk hierbij aan informatie, adviezen en tips over zaken als opleiding, werk, hobby’s en gezond leven.


Schizofreniepleinwww.schizofrenieplein.nl
Op Schizofrenieplein vindt u vrijwel alles over schizofrenie. Voor vragen die hier niet worden beantwoord verwijzen wij u graag door naar Ypsilon, vereniging van familieleden en naasten van mensen met een verhoogde kwetsbaarheid voor psychose.


Een andere kijk op schizofreniewww.schizofreniebestaatniet.nl
Op SchizofrenieBestaatNiet vind je de laatste inzichten, open en eerlijk, van experts in de psychiatrie en van mensen die het meemaakten en herstelden. SchizofrenieBestaatNiet richt zich specifiek op het internationale schizofrenie-debat en wetenschappelijk nieuws op dat gebied.

Wil je informatie over psychose, stemming, manie en depressie én herstel?
Zoek je handvatten voor jezelf of voor iemand in je omgeving? Dit vind je op PsychoseNet www.psychosenet.nl


Over herstel
Herstelondersteuningwww.herstelondersteuning.nl
Herstelondersteunende zorg is zorg die het persoonlijke en brede herstelproces ondersteunt. Zij richt zich niet alleen op het behandelen van ziekte en problemen maar ook op het hervinden van zin in het leven en van betekenisvolle rollen in de samenleving. Dat is niet gemakkelijk en niet vanzelfsprekend. Herstel is een zeer persoonlijk proces dat zich niet laat plannen en waarvan de uitkomst bij voorbaat ongewis is.


Herstellen van schizofrenie: de diagnose overlevenwww.bridging-the-gap.nl


Kennis (delen) over herstel, behandeling en participatie bij ernstige psychische aandoeningenwww.kenniscentrumphrenos.nl


Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE)www.hee-team.nl
Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE) omvat effectieve werkwijzen en strategieën van mensen met psychische kwetsbaarheden om zichzelf te (leren) helpen. Site van het TrimbosInstituut over Herstel, Empowerment en Ervaringsdeskundigheid (HEE). HEE omvat effectieve werkwijzen en strategieën van mensen met psychische kwetsbaarheden om zichzelf te (leren) helpen.

Back To Top
X