Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Organisaties en websites

Q-uestion, Stichting voor mensen met Q-koortswww.longfonds.nl
Vanwege de ingrijpende gevolgen van de ziekte, heeft een aantal Brabantse Q-koortspatiënten begin november 2009 het initiatief genomen tot de oprichting van een patiëntenorganisatie voor Q-koortspatiënten.Deze organisatie heet Q-uestion, Stichting voor mensen met Q-koorts. De organisatie werkt landelijk.


Q-support  : Advies , begeleiding, onderzoekwww.q-support.nu
Q-support is landelijk actief met advies en begeleiding voor Q-koortspatiënten met chronische Q-koorts en mensen met QVS (Q-koorts Vermoeidheidssyndroom). Daarnaast stimuleert Q-support onderzoek naar de gevolgen van Q-koorts en de behandeling ervan. U kunt bij Q-support terecht met (eenvoudige en complexe) vragen op alle leefgebieden: behandeling, werk, inkomen, verzekeringen en met financiële en juridische vraagstukken.


Q-koortsclaim: komt op voor mensen met Q-koortswww.qkoortsclaim.nl
Ondanks dat de Q-koortsepidemie al even achter de rug is, kampt nog steeds een aanzienlijk aantal mensen met de gevolgen van deze infectieziekte. De gevolgen van Q-koorts zijn ingrijpend en kunnen het leven van Q-koortspatiënten fors ontwrichten. Zij komen hierdoor in de problemen. Er ontstaan conflicten met werkgevers en er worden extra medische kosten gemaakt.

Q-koortsclaim komt sinds 2012 op voor Q-koortsslachtoffers. Advocaten mr. Luc Rohof en mr. Ivo Sindram behartigen de belangen van deze Q-koortspatiënten en zetten zich in om hun schade vergoed te krijgen.


Q-koorts – Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieuwww.rivm.nl
U vindt hier informatie over het het aantal gemelde Q-koortspatiënten in Nederland. Onderstaande tabel wordt iedere laatste woensdag van de maand geactualiseerd. Meer informatie over de actuele situatie van Q-koorts in Nederland is te zien in de Atlasinfectieziekten.

Back To Top
X