Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Boeken en artikelen

Een spiegel voor narcisten Martin Appelo | Een spiegel voor narcisten
ISBN – 9789461055507 | Uitgeverij Boom
Wat is de overeenkomst tussen Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes? Volgens Martin Appelo zijn ze alle vijf narcistisch. Narcisme is een verslavend patroon van jezelf opblazen en anderen afstoten. Een instabiele psychische basis ligt hieraan ten grondslag. Het eerste deel van dit boek gaat over de psychische ontwikkeling van ieder mens en presenteert ‘de narcistische cirkel’, een model om narcisme beter te begrijpen. In deel twee laat Appelo zien hoe de levensverhalen van Pim Fortuyn, Zlatan Ibrahimovi, Steve Jobs, Nina Brink en Neelie Kroes hierin passen. Het derde deel geeft praktische richtlijnen om de schadelijke gevolgenvan narcisme te hanteren. Deze zijn geïllustreerd met veel voorbeelden uit de therapeutische praktijk van de auteur.


Waarom gaat het altijd over jou? Wendy Behary | Waarom gaat het altijd over jou?
ISBN – 9789079729098 | Hogrefe Uitgevers BV
Een vriendin die altijd het hoogste woord voert, een partner die ervan uitgaat dat alles altijd om hem of haar draait, een betweter van een collega: omgaan met narcisten kan zeer frustrerend en zelfs intimiderend zijn.

WAAROM GAAT HET ALTIJD OVER JOU? biedt praktische strategieën om beter om te gaan met narcisme. Je leert hoe je effectief kan communiceren en voor je belangen kan opkomen, zonder in een onproductieve machtsstrijd of nutteloze discussie te belanden.


Destructieve relaties op de schop Jan Storms | Destructieve relaties op de schop
ISBN – 9789020211061 | Uitgeverij AnkhHermes
Jan Storms schreef met zijn Destructieve relaties op de schop, psychopathie herkennen en hanteren het standaardwerk op het gebied van psychopathie. De eerste versie verscheen in 2010; hiervan zijn inmiddels ruim 10.000 exemplaren verkocht.


Het monsterverbond Carolien Roodvoets | Het monsterverbond
ISBN – 9789069639697 | Uitgeverij Altamira-Becht
Waarom worden (jonge) vrouwen zo vaak aangetrokken door mannen die niet goed voor hen zijn? Gezins- en relatietherapeute Carolien Roodvoets, die aandacht trok met haar boeken over singles (Nu alleen de liefde nog, samen met Sybille Labrijn) en vreemdgangers (De duivelsdriehoek), richt nu haar pijlen op ‘foute’ mannen.

In Het monsterverbond portretteert Roodvoets een bont gezelschap rampzalige reisgenoten op de lange reis die we ‘het leven’ noemen. Haar bijzondere aandacht gaat uit naar vrouwen die als het ware een abonnement hebben op verkeerd reisgezelschap en als gevolg daarvan een relatie op drijfzand bouwen.


Leef je eigen leven Melody Beattie | Leef je eigen leven
ISBN – 9789069639697 | Uitgeverij het Spectrum
Voel jij je zó verantwoordelijk voor de ander – voor zijn gevoelens, zijn behoeften, zijn welzijn en zijn leven – dat jij aan jezelf niet meer toekomt? Voel jij je schuldig, angstig en overmatig bezorgd wanneer de ander een probleem heeft? Voel jij je geroepen, gedwongen bijna, om het probleem van de ander op te lossen? Vind jij jezelf egoïstisch wanneer jij iets voor jezelf doet in plaats van voor de ander?

Veel delen hun leven met iemand die in de problemen is geraakt door criminaliteit, seks, alcohol, drugs, gokken, eten, werk of psychische oorzaken. In die situatie vraagt de ander heel veel aandacht en moet je jezelf wegcijferen. Het gevolg is dat je óók afhankelijk wordt en daardoor zelf in de problemen raakt. Om de weg naar jezelf terug te vinden heeft Melody Beattie een baanbrekend, inspirerend en hoopgevend boek geschreven. Leef je eigen leven laat zien hoe deze situaties ontstaan, waarom mensen dan een afhankelijk gedrag gaan vertonen en hoe dat je leven gaat bepalen. Melody Beattie geeft stap voor stap aan hoe je je zelfvertrouwen kunt herstellen om van daaruit weer richting aan je eigen leven te geven.


Ik ben jouw dochter Esther Voorburg | Ik ben jouw dochter
Een autobiografisch boek waarin de moeizame relatie tussen moeder en dochter als rode draad door het leven van de dochter wordt beschreven.De verwarring, het verlangen naar haar moeder, de aanblijvende hoop dat haar moeder haar ziet staan blijft een bijna obsessief verlangen. Een levensverhaal van diepe dieptepunten maar ook van licht.


Herstellen van narcistische mishandeling Iris Koops | Herstellen van narcistische mishandeling
Mensen die mijn verhaal kennen, hebben mij gevraagd wat mij het meest geholpen heeft bij mijn herstel. Mijn antwoord is steevast: het diepgaand inzicht in de specifieke pathologie. Je komt door narcistische mishandeling in een chronische staat van verwarring terecht. Daar moet je zien uit te komen. De belangrijkste vraag voor mij was: waarom? Waarom zijn die mensen zo met mij omgegaan? Ik moest ontdekken dat het niet om mij ging. Mede doordat ik er van kleins af aan mee te maken had, was ik gaan geloven dat het waar was dat ik een slecht mens was; dat ik alleen maar met mezelf bezig was, dat ik weinig empathie had, dat ik hard was. En het hoefde van mij allemaal niet meer. Gelukkig ontdekte ik steeds meer dat het gif was, dat niets met de waarheid te maken had. Het was gif, dat mij was toegediend. Het ging niet over mij. Toch wilde ik begrijpen hoe dat gif verspreid werd. Hoe het werd opgebouwd. In alle informatie die ik las over narcisme, viel me op dat het ‘Waarom?’ nauwelijks behandeld werd. Men ging in op het gedrag, men zei dat het gestoord was. Ja, dat zag ik ook. Maar hoe zat die pathologie toch in elkaar?Boekentips van Narcistischepersoonlijkheidsstoornis.nl
www.narcistischepersoonlijkheidsstoornis.nl

Back To Top
X