Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Films en Youtube

Mij niet gezien
Documentaire 42 minuten: Documentaire over onzichtbare eetstoornissen zoals boulimia en de eetstoornis NAO (niet anders omschreven). Sommige eetstoornissen zijn namelijk niet zichtbaar aan de buitenkant, maar wel erg gevaarlijk voor de gezondheid.


De eetstoornis gaat niet over eten
Voorlichtingsfilm 2.40 minuten
De eetstoornis gaat niet over eten! Het gaat eigenlijk niet over hoe ik er uitzie. Ik hoef geen model te zijn, het gaat niet om aandacht trekken, het gaat niet over jullie papa en mama, écht ik wil jullie geen pijn doen. Echt niet!


Vel over Probleem
http://www.documentairenet.nl/review/vel-over-probleem/#GTTabs_ul_8611

Documentaire KRO 2009 | Jessica Villerius


Disfigured
Drama 96 minuten

Lydia is een zwaarlijvige verkoopster die de 30 nadert en werkt in een trendy huismeubelenzaak. Hoewel zij een lid is van de Fat Acceptance Group, een groep die de vooroordelen van dikke mensen bestrijdt, vecht zij nog steeds met complexe gevoelens over haar lichaam en haar plaats in deze wereld. Darcy, een van anorexie herstellende vastgoedmakelaar van midden twintig, worstelt met dezelfde kwesties, maar in een heel ander perspectief. Haar pogingen om aan te sluiten bij de Fat Acceptance Group (door haar anorexie ziet zij zichzelf als dik) wordt afgewezen, maar op deze wijze leert ze Lydia kennen. Lydia is eerst nog een beetje afstandelijk om vriendinnen te worden, maar Darcy’s honger naar emotioneel contact doorbreekt de muur van schijnbaar onoplosbare verschillen en beiden staan voor een hechte vriendschap.


Perfect Body
Drama 100 minuten

Andie Burton is een gymnaste met grote dromen voor de Olympische spelen. Wanneer haar wordt aangeboden om met één van de beste coaches van de VS te trainen, accepteert ze dat van harte. Wanneer ze haar training wil beginnen, wordt ze bekritiseerd om haar gewicht en voelt ze de druk om tot het perfecte gewicht te komen. Eerst door een normaal dieet te volgen, maar wanneer ze een teamgenoot ontmoet, ontdekt ze dat er een andere manier is om kilo’s kwijt te raken.


STUK!
Drama/Thriller 110 minuten

Elizabeth wordt getreiterd, aangerand en vreselijk gepest: Er worden sigaretten op haar huid uitgedrukt en haar kleding wordt aan stukken gesneden. Misschien omdat ze niet het knapste meisje van de klas is, misschien omdat ze een BH van de HEMA draagt of omdat er altijd wel iemand de pispaal moet zijn…. Elizabeth (18) heeft het er heel moeilijk mee. Ze gaat zichzelf beschadigen en ontwikkelt een eetstoornis.

De leukste jongen van haar school in Rotterdam, Alec, ziet Elizabeth nauwelijks staan. Hij heeft alleen oog voor de bloedmooie Riley (18). Een meisje dat alles lijkt te hebben. Elizabeth trekt steeds verder terug in haar duistere eigen wereld. Een wereld waarin de dood voortdurend aanwezig is.


Door DIK en DUN

Door DIK en DUN ‘Een film over eetstoornissen’ De eetstoornissen komen in beeld alsof het personen zijn. Zij vertellen over de verschillende manieren waarop zij de regie over de levens van de mensen die zij in hun macht krijgen, overnemen. Maar ook wordt duidelijk hoe mensen hun leven weer terug hebben kunnen veroveren én hoe de mensen om hen heen hen daarbij hebben geholpen. De film is gemaakt in opdracht van Lentis/PsyQ Kliniek voor Eetstoornissen Groningen en in samenwerking met de Hanzehogeschool en Ixta Noa.


When Friendship Kills
Drama 96 minuten

Lexi en Jennifer proberen hun lichaam mooi te krijgen door hun eten uit te braken. Als de moeder van Lexi haar in een centrum voor boulimia plaatst, vertelt Lexi dat Jennifer hetzelfde probleem heeft. Jennifer wordt boos op Lexi en ze krijgen ruzie. Als Jennifer boos wegrent van een feest belandt ze onder een auto. Lexi wordt hierdoor depressief en begint weer van vooraf aan met haar eet-obsessie.


Hunger Point Drama
100 minuten

In de film Hunger point worden Frannie en Shelly door hun dominante moeder Marsha dagelijks ingeprent dat ze er enkel mooi uit kunnen zien door genoeg te diëten en heel veel lichaamsbeweging te nemen. Marsha’s obsessie leidt echter tot een regelrecht drama. Eén van de meisjes lijdt al gauw aan de psychosomatischeeetstoornis anorexia en de andere dochter vertoont zelfdestructief gedrag.


Yana

De achttienjarige Yana weet haar geheim lange tijd verborgen te houden. Ze worstelt met zichzelf, haar omgeving en de stoornis die haar in de weg zit. Iets belangrijks is nodig om haar te doen inzien dat ze hulp nodig heeft. Yana is een afstudeerfilm vanuit de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, geschreven en geregisseerd door Marnix van Wijk, met in de hoofdrol Lisa Smit.


The Karen Carpenter Story
Drama 90 minuten

Achter de succesvolle, smetteloze façade van de muziek van het beroemde popduo The Carpenters, zijn broer en zus diep ongelukkig. Zij kampt met anorexia en hij kan niet zonder medicijnen. Online te zien op youtube.com.


The Best Little Girl in the World
Drama 100 minuten

De zus van Casey Powell is zwanger en haar ouders geven haar alleen maar negatieve aandacht. Op balletles krijgt ze van haar vriendinnen niets anders te horen dan dat ze moet lijnen. Ze gaat echter te ver en krijgt Anorexia Nervosa. In delen te zien op youtube.

Back To Top
X