Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt

Forum


Facebook


Gespreksgroepen
Er ligt een plan om komend jaar een nieuwe groep in Eindhoven op te starten.
Heb je interesse om direct deel te nemen, mail onsof bel op nummer 06 30 96 25 21


Informatie biowalking

Na succesvolle wandelingen voor diabetici nu biowalking voor mensen met dementie/Alzheimer. In 2014 heeft Els Maris in samenwerking met IVN Best een serie wandelingen opgezet voor diabetici. Uit de evaluatie met de deelnemers blijkt dat deze wandelingen in een behoefte voorzien. Daarom wordt dit jaar een nieuwe serie wandelingen opgezet, maar nu voor mensen met dementie/Alzheimer en hun mantelzorgers.

Dat wandelen in de buitenlucht gezond is, is algemeen bekend. Bewegingswetenschapper Willem Bossers van het UMCG heeft onderzoek gedaan naar wandelen gecombineerd met krachttraining. Hieruit blijkt dat dit de lichamelijke conditie, het geheugen en het denkvermogen van dementerenden bevordert. En zo lukt het deze ouderen beter om een boterham te smeren of veters te strikken.

Biowalking combineert gezond bewegen in de buitenlucht met natuurbeleving. De wandelingen staan daarom onder leiding van een medisch deskundige en/of vrijwilliger en een IVN natuurgids. De medisch deskundige en/of vrijwilliger wandelt mee om de deelnemers te adviseren hoe om te gaan met hun ziekte en om ze een gevoel van veiligheid te geven. De IVN natuurgids zal vertellen over de natuur en het landschap. De wandelingen zijn telkens op donderdagmiddag en starten steeds  om 13.30 uur. Op de volgende data wordt er gewandeld: 5 en 19 maart, 2, 16 en 30 april, 7 mei. Er zijn 3 startplaatsen: Brasserie ’t Boshuys, Sonseweg 39, Best; Herberg De Schutskuil, Oude Grindweg 100, Oirschot; Best Zoo, Broekdijk 15, Best. De eerste keer (5 maart) wordt gestart bij Brasserie ’t Boshuys.

De wandelingen duren ongeveer anderhalf uur met een kleine pauze onderweg. Als afsluiting wordt er gezamenlijk iets gedronken. Verwacht wordt dat de deelnemers zelf naar het vertrekpunt kunnen komen. Als bijdrage in de onkosten wordt per keer € 5,00 gevraagd. Dit is inclusief de consumptie na afloop van de wandeling. Aan mantelzorgers wordt per keer € 2,50 gevraagd. Wilt u meedoen aan één of meer van de zes wandelingen, dan kunt u zich opgeven bij Els Maris: telefoon 0499 392046; e-mail elsfrijters@hotmail.com
Hier kunt u ook terecht voor nadere informatie. Alle deelnemers krijgen persoonlijk een uitnodiging met de exacte plaats en het tijdstip van vertrek.

Back To Top
X