Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Boeken en artikelen

diabetes leven metM J P Van Avendonk , P G H Janssen & Paul Janssen | Leven met diabetes mellitus type 2
Bohn Stafleu van Loghum | Paperback | 2009

Werd er vroeger nog vrij laconiek gesproken over diabetes type 2, de zogenoemde ouderdomssuiker, langzamerhand beginnen de alarmbellen te rinkelen. Want diabetes type 2 is helemaal niet zo onschuldig als veel mensen denken en is als een epidemie aan het oprukken onder ouderen én jongeren. Wanneer diabetes niet goed behandeld wordt, bestaat er een verhoogde kans op complicaties zoals hart- en vaatziekten, nierfalen, hoge bloeddruk en oogproblemen.Tijdige diagnose en een goede behandeling zijn dus erg belangrijk.

In dit boek komen diverse aspecten van diabetes type 2 aan bod. Want wat is de oorzaak, kan het voorkomen worden of genezen, wat gebeurt er allemaal nadat de diagnose is gesteld, wat is het risico op complicaties? Maar ook: hoeveel invloed heeft diabetes op de omgeving? Duidelijk is dat diabetes niet alleen impact heeft op de persoon met diabetes, maar ook op familie, vrienden en de werkomgeving.


dibetes voor dummiesSarah Jarvis, Alan Rubin | Diabetes voor Dummies
BBNC Uitgevers | 2012 | ISBN 9789043026703

Krijg je diabetes onder controle en leef gezond. Met diabetes moet je leren omgaan… en dat kan ook! In Diabetes voor Dummies lees je over de oorzaken, typen en behandelmethoden van diabetes, welke klachten met de ziekte gepaard gaan en wat de bijwerkingen van behandelingen en voeding kunnen zijn. Bovendien krijg je adviezen over fit blijven en je prettig voelen en zijn er recepten voor mensen met diabetes. Dit boek is tot stand gekomen in samenwerking met het Diabetes Fonds en is aangepast aan de Nederlandse en Belgische situatie. Dr. Sarah Jarvis is lid van het Britse Koninklijk College van Huisartsen. Ze schrijft over gezondheid in diverse tijdschriften. Alan Rubin is lid van de Amerikaanse Diabetes Vereniging.


Zorgboek Diabetes type II (ook beschikbaar voor type I)
Stichting September, betrouwbare en deskundige patiënteninformatie
www.stichtingseptember.nl

Wereldwijd is het aantal mensen met diabetes de laatste jaren sterk toegenomen. Alleen al in Nederland zijn er meer dan een miljoen mensen met diabetes. Van deze groep heeft tachtig tot negentig procent diabetes type 2. Mogelijk behoort u zelf tot de groep die te maken krijgt met diabetes type 2. Wat heeft diabetes met uw leefstijl te maken? Moet u iets aan uw manier van leven veranderen? En wat gebeurt er eigenlijk als u dat niet doet? In dit Zorgboek Diabetes type 2 wordt uitgelegd wat het verband is tussen diabetes type 2 en uw leefstijl.

Ook krijgt u informatie over wat diabetes nu precies is, wat het voor uw leven kan betekenen en welke behandelingen er zijn. De nadruk ligt op wat u zelf kunt doen. Dat is veel: diabetes is een zelfmanagement-ziekte, u bent in feite de hoofdbehandelaar! Ten slotte geeft het boek informatie over de hulp die u en uw naasten kunnen krijgen, onder meer van de professionele hulpverlening en Diabetesvereniging Nederland. In samenwerking met: Diabetesvereniging Nederland | EADV, de beroepsorganisatie voor diabeteszorgverleners | Stivoro – voor een rookvrije toekomst | Wetenschappelijk Instituut van de KNMP | Optima Farma, Beroepsorganisatie van apothekersassistenten, farmaceutisch consulenten en farmaceutisch managers | Welder | Stichting De Ombudsman | Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (NIBUD) | Consumentenbond | Zorgverzekeraars Nederland.


diabetes een rugzak voor het levenJacqueline Putker | Diabetes, een rugzak voor het leven
Bohn Stafleu van Loghum| ISBN 9789031374236 | 2009

Als je diabetes hebt, zijn er veel zaken waar je rekening mee moet houden in je dagelijkse leven. In de meeste literatuur wordt voornamelijk stilgestaan bij de medische en praktische aspecten van de ziekte. Diabetes, een rugzak voor het leven gaat verder, er wordt ingegaan op de psychologische zaken die diabetes met zich mee kan brengen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met aanpassingsproblemen, angstklachten, depressie, eetproblemen, seksuele problemen, relaties of sociale problemen? Voor veel mensen met diabetes zijn deze thema’s erg herkenbaar.

Naar aanleiding van deze verhalen worden ook oplossingen geboden. Zo vindt u een overzicht van groepscursussen, belangrijke adressen en een online cursus die u handvatten biedt om een oplossing te vinden voor de lastige kanten die diabetes in uw leven met zich mee kan brengen.

Back To Top
X