Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Boeken en artikelen

burn out het lichaam liegt nooitFrans van der Beek | Het lichaam liegt nooit
ISBN 10 9050870198 / ISBN13 9789050870191

Ted Troost is in Nederland de meest vooraanstaande haptotherapeut. Wij zijn ons vermogen om werkelijk te voelen voor een belangrijk deel kwijt geraakt. Haptonomie is de wetenschap van het gevoel en daarin werd ontdekt dat er bijzondere therapeutische mogelijkheden zijn. Wie in staat is goed met z’n gevoel om te gaan is opgewassen tegen allerlei ongemakken die het leven voor iedereen in petto heeft.


burn out in 30 dagenCarien Karsten | In 30 dagen uit je burn-out
Uitgeverij Elmar B.V. 2008

Carien Karsten ontvangt in haar praktijk als psychotherapeut en managementconsultant veel mensen die door hard werken burnout zijn geraakt. Zij heeft hen geholpen hun leven en werk opnieuw in te richten. De beklemmende ervaring van burnout is omgezet in meer plezier in leven en werk dan ooit tevoren.


burn out geen tijd voor burnoutFrank Schaper | Geen tijd voor een burn-out
ISBN 9789055943142

Het verband tussen karakter, levensfase en stress; waarom mannen later opbranden dan vrouwen. ‘Iedereen zag het aankomen, behalve ikzelf’, schreef een vrouw na haar burnout.


Burnout-marina-schriekMarina Schriek | Gefeliciteerd met je burn-out
Succesboeken.nl 2013

Het boek ‘Gefeliciteerd met je burn-out’ is geschreven door een bijzondere ervaringsdeskundige. De auteur Marina Schriek heeft zelf twee keer een burn-out gehad. Sindsdien is ze zich in het fenomeen burn-out gaan verdiepen. 14% (!) van de werknemers in 2011 gaf aan burn-outklachten te ervaren. Op een totaal van ruim 7 miljoen werknemers in Nederland komt dit neer op ruim 900 duizend personen. Het gaat dan onder andere om gevoelens van vermoeidheid en van emotionele uitputting. (Cijfers CBS). Marina Schriek heeft zich ontwikkeld tot een autoriteit op haar gebied en is een veel gevraagd spreker. Veel bedrijven roepen Marina’s expertise in om complete afdelingen door te lichten.


burn out heimwee in je hartEveline van Dongen | Heimwee in je hart
Succesboeken 2011

Heimwee in je hart met deze titel introduceert de auteur Eveline van Dongen een praktische toepassing van oeroude wijsheden gericht op het horen en vervullen van de roep van de ziel, de wens van het hart. Het boek gaat over pure, zuivere, allesomvattende liefde. De wegen ernaar toe en de wegen ervan af. Leven vanuit je hart betekent leven vanuit een liefdevolle, zuivere en oprechte staat van bewustzijn. Zonder jezelf te verloochenen, zonder jezelf te verliezen en vooral zonder de verbinding met onvoorwaardelijke liefde te verbreken. Het betekent leven in liefde en kracht. Door zelfbewustzijn en zelfinzicht, door te luisteren naar de signalen van jouw lichaam en leven kun je het contact met jezelf herstellen.


Magazines

  • Hapinezz
  • Psychologie
Back To Top
X