Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Films en Youtube

Autisme een leven lang
Serie bestaande uit 6 dvd’s ontwikkeld door de NVA die elk een verschillende levensfase belichten. Te bestellen bij: www.autismeshop.nl/dvds


Kinderen met kopzorgen
http://www.ikonrtv.nl/documentaires/ikon_doc_kinderen_met_kopzorgen

Dat kinderen psychische problemen hebben is bijna normaal geworden: in elke klas zitten wel meisjes en jongens met ADHD of een autismespectrumstoornis als PDD-NOS – zelfs de afkortingen raken ingeburgerd. Het is ook vanzelfsprekender geworden om voor dergelijke klachten hulp te zoeken. In deze documentaire laat Ingeborg Jansen het dagelijkse werk zien van een aantal behandelaars van de jeugdafdeling van de Riagg Rijnmond. In hun contact met kinderen en hun ouders komen verschillende onderwerpen aan bod: hoe ga je als ouder om met een kind met een psychiatrische stoornis; wat zijn de voor- en nadelen van diagnostisering en wat vraagt de veeleisende samenleving van de huidige opvoeders. Hoe kunnen kinderen met een stoornis – en hun ouders – geholpen worden en wat zegt de toename van ‘kinderen met een diagnose’ over de huidige maatschappij?


Van PI-man naar student
Portret van een student met autisme.
Te bestellen bij www.tijdcode.nl/webshop


AdamIMDB
Adam gaat over een jongeman, Adam (Dancy), met het Asperger Syndroom, die na de dood van zijn vader in hun appartement is blijven wonen. Hij is gefascineerd door onderwerpen zoals science fiction en ruimtereizen. Wanneer Beth (Byrne) in het appartementsgebouw komt wonen groeit er een relatie tussen de twee.


Temple GrandinIMDB
Waargebeurd verhaal over Temple Grandin, een vooraanstaand Amerikaans zoölooge met een exceptioneel levensverhaal. Ze groeide op als kind met bijzondere karaktereigenschappen, wat later gediagnosticeerd werd als autisme. We zien hoe haar leven wordt gevormd door de periodes op de boerderij van haar tante, waar ze de liefde voor dieren ontwikkelde. En tevens hoe haar onderwijzer op school haar talenten ontdekte en wist te ontwikkelen. Ondanks vele tegenslagen en een leven vol gepest worden en nooit normaal sociaal functioneren, werd Temple een gerespecteerd academica en inspiratiebron voor velen.


Rain man | film met Dustin HoffmanIMDB
Als de vader van de yuppie Charlie overlijdt, erft hij een oldtimer en een rozentuin. Hij komt tevens tot de ontdekking dat hij nog een broer heeft. Raymond is autistisch, maar is wel in staat om ingewikkelde wiskundige vraagstukken op te lossen. Hun vader heeft al zijn geld achter gelaten aan Raymond, terwijl die totaal geen idee heeft waar geld voor dient. Charlie is woedend en ontvoert Raymond uit zijn verzorgtehuis. Hij wil hem meenemen naar Los Angeles, maar Raymond weigert te reizen met een vliegtuig en dus zijn ze gedwongen om per auto te reizen. Wat volgt is een lange rit waarbij de twee elkaar leren te waarderen.

Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=mlNwXuHUA8I


Nerd in actie voor haar autistische broer | film met Dustin HoffmanKRO
Freena Eijffinger is een computernerd. Ze vond een software programma voor een ‘touchscreen’ computertafel uit dat het afgelopen jaar werd bekroond met een belangrijke innovatieprijs en dat allemaal dankzij haar autistische broer. Freena dacht al jaren dat er iets mis was met haar broer, maar de diagnose kwam te laat om hem nog te kunnen behandelen. Uit woede en frustratie besloot ze haar IT kennis in te zetten om diagnoses te versnellen. Met hulp van familie, vrienden, TNO, de VU en zorginstellingen lukt het haar en wint ze ook nog een prijs. Voor haar broer komt de uitvinding te laat maar zij hoopt anderen ermee te kunnen helpen en daarnaast haar broer ooit een baan te kunnen bieden in haar eigen bedrijf.

Back To Top
X