Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Anders en tips

Informatie- en advieslijn: 0900-2884763 (€ 0,05 per minuut)
Bereikbaar tijdens werkdagen, zie: www.autisme.nl/over-autisme/informatie-en-advies.aspx


Informatieavonden
In de regio Zuidoost-Brabant zijn verschillende Autisme informatie Centra actief die regelmatig informatie avonden en lotgenotencontact organiseren.
Voor een actueel overzicht: www.autisme.nl/regio/noord-brabant/autisme-info-centra-(aic)-noord-brabant.aspx


Honden en Autisme
www.geleidehond.nl/autisme

Wat doen autismegeleidehonden voor kinderen? Bekijk het filmpje!


Autipas
Autipas
Als je autisme hebt, dan kun je vastlopen in situaties waarbij de spanning oploopt. Dat kan zich uiten in bijzonder gedrag dat vaak niet wordt begrepen. De Autipas zorgt voor begrip, verklaart dat gedrag en geeft zelfvertrouwen aan de gebruiker.


Autisme en erfelijkheid
www.erfelijkheid.nl

Betrouwbare informatie voor mensen met autisme en hun familie.


Doorbreek het taboe
www.sire.nl/PsychischZiek

Hoe ga jij om met autistische mensen? Vind hier tips!


De Asocialekaarthttp://ietsdrinken.nl
Stichting AsocialeKaart is een belangenorganisatie voor normaal tot hoogbegaafde volwassenen met een vorm van autisme. Zij organiseren activiteiten met vrijwilligers uit de eigen doelgroep. Zo willen ze bouwen aan duurzame relaties. Zij geloven in de (eigen) kracht van mensen met autisme!


Fuck you Rain Man showwww.facebook.com/autishow
In de voorstelling “F*ck You Rain Man!!” proberen Jeroen en Robert af te rekenen met een al te vaak negatieve beeldvorming rond autisme. In hun ogen heeft de film “Rain Man” hier in grote mate toe bijgedragen.
Veel mensen met autisme worden tot op de dag van vandaag achtervolgd en geconfronteerd met vaak ongewenste vooroordelen rond ASS. Met zang, muziek, monologen en samenspraken heeft de voorstelling alle ingrediënten in zich om u op een andere wijze kennis te laten maken met autisme. En wel……….autisme door de ogen van Jeroen en Robert.

Jeroen en Robert zijn beiden mensen met hun eigen vorm van autisme. Als vrijwilliger zijn zij verbonden aan een Autisme Info Centrum, onderdeel van de NVA (Nederlandse Vereniging voor Autisme).

Back To Top
X