Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Beantwoord een vraag (van een lotgenoot)

Wil jij jouw ervaring inzetten om een ander op weg te helpen?
Lees verder hoe dit in zijn werk gaat.

Via de website Zelfregietool.nl komen regelmatig vragen binnen van mensen die graag zouden praten met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt. Als jij denkt dat er een onderwerp is waar jij met jouw persoonlijke ervaring iemand verder kunt helpen, dan zou je hier een waardevolle bijdrage mee kunnen leveren.
Het gaat om het beantwoorden van de eerste vragen die iemand heeft, het gaat niet om een ‘hulpverleners rol’ of om langdurig contact.

Het eerste contact verloopt altijd via mail. In een later stadium kiezen mensen zelf vaker voor telefonisch contact, via WhatsApp of soms spreken ze af om samen een kopje koffie te drinken. Onze ervaring is dat het om maximaal vijf contacten per jaar gaat.

Ja, ik wil graag vragen beantwoorden via de Zelfregietool.nl

Wil jij vragen van mensen beantwoorden over het onderwerp waar jij persoonlijk ervaring mee hebt?
Via dit formulier kun je aangeven dat, als mensen een vraag stellen via de Zelfregietool.nl over een onderwerp waar jij ervaring mee hebt, dat jij met hen daarover wilt praten en ervaringen delen.

Hoe het werkt

De procedure is als volgt: als er een vraag binnenkomt dan zal de moderator/vraagverbinder van de Zelfregietool die vraag aan jou doormailen. Als jij dan aan de moderator aangeeft bereid te zijn om die te beantwoorden, dan ontvang je daarna de contactgegevens van de vraagsteller en zorg jij ervoor dat je binnen een week contact zoekt met de vraagsteller. Het is belangrijk dat je je hierbij bewust bent dat je geen hulpverlener bent en dat je alleen uit jouw eigen individuele ervaring kunt vertellen. Misschien dat iemand anders iets aan jouw ervaring kan hebben, maar de keuze om er gebruik van te maken ligt vervolgens natuurlijk helemaal bij de ander.

Wil iemand meer weten, of ècht werken aan zijn/haar onderwerp, stel dan een zelfregiegroep voor want daar hoor je ervaringen en oplossingen van verschillende mensen en kun je zelf bepalen welke het best bij jou passen. Weet je geen groep in de buurt, neem dan even contact met ons op. We kunnen kijken naar een passende groep in de regio, of als iemand zelf misschien een groep wil starten dan helpen wij graag. Dat kan onder andere met een (gratis) training, PR en het zoeken naar ruimte.

Contact

Het contact kan eerst bestaan uit het beantwoorden van een mail, een telefonisch gesprek, Whatsapp of door samen ergens een kopje koffie te drinken. Dat bepalen jullie samen. Het gaat voorlopig om hooguit een paar vragen (max 5) per jaar over eenzelfde onderwerp. Met jouw ervaring kan je iemand anders een stuk verder helpen.

Privacy

Om te kunnen zorgen voor een goede match tussen een vraagsteller en iemand met ervaring op dat gebied (vraagbeantwoorder), vragen we je om op onderstaand formulier enkele gegevens in te vullen. Deze gegevens worden niet openbaar gemaakt en komen dus ook nooit op de website Zelfregietool.nl te staan. Alleen de moderator is gemachtigd om toegang te krijgen tot dit bestand dat op een beveiligde intranetsite staat. Hiermee voldoen we ook aan de onlangs aangescherpte privacywetgeving (AVG).  Je weet dan zeker dat jouw gegevens alleen worden gebruikt voor dit doel en om je uit te nodigen voor gerelateerde bijeenkomsten of trainingen die worden georganiseerd binnen ons netwerk.

Vanaf het moment dat je besluit om niet langer deel te nemen, kun je dit aangeven via het contactformulier van de Zelfregietool en zullen we jouw gegevens volledig verwijderen.

Aanmeld formulier voor vragenbeantwoorder

  Voornaam:

  Achternaam:

  Onderwerp(en) waarmee je iemand misschien verder kunt helpen:

  Postcode:

  Plaats:

  Telefoon:

  E-mailadres:

  Geboortedatum:

  Geslacht:
  manvrouw

  Heb jij andere inzetbare kwaliteiten en heb je zin om een bijdrage te leveren aan Zelfregienetwerk?
  Welke dan?

  Mogen we jou af en toe per mail vragen of jij in jouw eigen netwerk iemand kent die ook een vraag zou willen beantwoorden?
  janee

  Bijzonderheden/Extra informatie

  In het kader van de Wet bescherming persoonsgegevens (AVG) is het voor dit onderwerp noodzakelijk uw uitdrukkelijke toestemming te vragen om gebruik te mogen maken van uw gegevens in de wetenschap dat door onze organisatie strikt vertrouwelijk zal worden omgegaan met de informatie. Lees hier onze Privacyverklaring.

  Ik geef hier toestemming voor: Indien u geen toestemming geeft, kunt u dit formulier niet verzenden.

  Back To Top
  X