11 november 2022

Mensen met een fobie of dwang komen vaak in een isolement terecht. Ze durven vaak niet over hun problemen te praten uit angst om niet begrepen te worden en voelen zich ook vaak een last voor zichzelf of hun omgeving. Vaak zijn de vele (goedbedoelde) adviezen van de naaste omgeving niet voldoende om de angst weg te nemen en heeft men zelf het gevoel niet begrepen te worden door de naaste omgeving.

De Zelfhulp Fobiegroep ‘Samen Sterk’ heeft als doel om mensen te stimuleren hun angsten te overwinnen. We weten uit ervaring dat lotgenotencontacten leiden tot steun en herkenning.  Er wordt in de zelfhulpgroep door middel van oefeningen in kleine stapjes gericht gewerkt aan de problematiek. Ook wordt er gebruik gemaakt van ademhalingsoefeningen en ontspanningsoefeningen. Door middel van deze gedragstherapie kan iemand goed van zijn klachten af komen.

De groep vindt een keer in de twee weken (op donderdag) plaats in Sittard en wordt geleidt door een ex-fobiepatiënt. In overleg, mag er iemand meekomen naar de bijeenkomst (bijvoorbeeld de partner). Het is ook mogelijk om deelname aan de groep te combineren met professionele hulpverlening.

We proberen de kosten voor deelname zo laag mogelijk te houden, zodat iedereen kan deelnemen aan de groepsbijeenkomsten en dit dus geen reden mag zijn om niet aan jezelf te werken. Op dit moment bedragen de kosten €10 per maand en bij de eerste deelname komt hier eenmalig €8 inschrijfgeld bij.

Heeft u last van angsten, fobieën, dwang en/of hyperventilatie en wilt u meer informatie of deelnemen aan de groep? Neem dan vrijblijvend contact op!

Klik hier voor de Facebook pagina van Samen Sterk.

Contactpersoon: Lisette van Oppen
E-mailadres: hubert.vanoppen@home.nl
Telefoonnummer: 046-4431027