Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Wat is een corona supportgroep

Wat is het doel en wat kun je er van verwachten?

Tijdens deze bijeenkomsten kun je mensen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Mensen die direct begrijpen waar het over gaat. Mensen die allemaal zo hun eigen manieren en oplossingen hebben gevonden in de afgelopen maanden om ermee om te gaan. Door die ervaringen met elkaar te delen hoor je soms weer andere oplossingen die ook jou weer verder kunnen helpen.

Dat kunnen gespreksgroepen zijn rond bepaalde thema’s, maar dat kan ook een wandel- of sportgroep zijn voor mensen die vanuit hun thuiswerksituatie toch graag samen in beweging willen blijven, of omdat zij zich teveel geïsoleerd voelen.
Ook zijn we betrokken bij landelijke initiatieven rond Corona die willen voorkomen dat corona, net als Q-koorts, lang onbegrepen en onbehandeld blijft. Er is bijvoorbeeld een aparte en meer besloten chatforum in de maak om ervaringen en informatie te kunnen delen.

Uitgangspunt is dat we dit onder elkaar doen, gelijkwaardig zonder dat iemand hier een professionele rol in neemt. Wel zijn er mensen (ervaringskundigen) die veel ervaring hebben in het begeleiden van groepen. En als we extra informatie willen dan zijn er korte lijnen met de eerstelijns zorg, het ziekenhuis en laagdrempelige mogelijkheden via het Knooppunt Informele Zorg.

MELD JE AAN

Kort interview met deelnemers Corona supportgroep

Back To Top
X