Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Depressievereniging

Lotgenotencontact

Als je een depressie hebt, helpt het om te praten met lotgenoten. Dat heeft een simpele reden: écht begrip vind je vooral bij mensen die weten wat je meemaakt.

Daarom organiseert de Depressie Vereniging meer dan 60 supportgroepen in heel Nederland. Niet alleen de deelnemers aan deze groepen, maar ook alle gespreksbegeleiders weten wat het is om een depressie te hebben. Zij zetten hun eigen ervaringen in om anderen iets van onschatbare waarde te kunnen bieden: herkenning en begrip.

In Roermond worden ook groepsbijeenkomsten georganiseerd.
Wanneer: twee keer per maand op donderdag van 19.30u – 21.30u
Waar: Noord Roermond
Aanmelden: inschrijfformulier
Telefoon: 033-3033132
E-mail: supportgroepen@depressievereniging.nl

Dit zijn de belangrijkste (gedrags)regels binnen de supportgroep:
– Alles dat binnen de groep gezegd wordt, blijft ook binnen de groep.
– Heb respect voor elkaar en elkaars proces. Iedereen is uniek.
– Laat elkaar uitspreken.
– Laat het weten als iets je dwars zit, dan kijken we samen naar een oplossing
– Als je één keer afwezig bent zonder je af te hebben gemeld, nemen we telefonisch contact met je op. Ben je vervolgens weer afwezig zonder afmelding, dan komt jouw plek vrij voor iemand op de wachtlijst.
– Alle deelnemers aan de supportgroepen zijn lid van de Depressie Vereniging

Lidmaatschap:
Om je aan te kunnen melden voor een supportgroep moet je lid zijn van de Depressie Vereniging. Een lidmaatschap kost €30, – per jaar. Wanneer er niet direct plek is binnen een fysieke supportgroep, kun je deelnemen aan een van onze doorstroomgroepen. Deze bijeenkomsten vinden online plaats en zijn speciaal voor mensen die op de wachtlijst voor een supportgroep staan. Wanneer je benaderd wordt voor een fysieke supportgroep, kan het natuurlijk zijn dat je nog niet wilt deelnemen. Je blijft dan gewoon op de wachtlijst staan. Wanneer je een tweede keer aangeeft nog niet deel te willen nemen aan een fysieke supportgroep, moeten we je plek op de wachtlijst wel doorgeven aan de volgende persoon.

Meer informatie

TERUG
Back To Top
X