Hulp van lotgenoten bij Corona
skip to Main Content

Praat eens met iemand die hetzelfde heeft meegemaakt

Ik neem graag deel aan een Corona supportgroep

Voorlopig zijn het online-bijeenkomsten, iedere twee weken op woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur. We gebruiken hiervoor het platform Zoom wat erg eenvoudig werkt. Alleen een app installeren (Windows & Mac / iOS / Android / Blackberry) en de toegestuurde link openen. Wij zorgen voor een handreiking en desgewenst voor assistentie.

Aanmeldformulier
  Waarover zou je graag iets meer willen weten?

  Om een indruk te krijgen waar behoefte aan is vragen we je onderstaande vragen te beantwoorden. Graag zou ik een keer praten met iemand die ook:

  (ex) coronapatiënt isop de IC heeft gelegeneen dierbare heeft verlorenverlies van baan, inkomen of zekerheid kentverlies van sociale contacten heeftlast heeft van onredelijke of overheersende angstproblemen en druk ervaart in de relatieneerslachtigheid en depressiviteit ontwikkeltals professional in de zorg of handhaving ernstig is geraakt in de uitvoering van werkzaamheden

  Meerdere antwoorden zijn mogelijk en natuurlijk is er geen verplichting om dit in te vullen.

  Heb je andere vragen, wensen of ideeën:

  Wil je graag dat informatie per post opgestuurd wordt?Nee, dank je  Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding en in de week vooraf de definitieve uitnodiging.

  Wat is het doel van de Corona supportgroepen en wat kun je er van verwachten?

  Tijdens deze bijeenkomsten kun je mensen ontmoeten die hetzelfde hebben meegemaakt. Mensen die direct begrijpen waar het over gaat. Mensen die allemaal zo hun eigen manieren en oplossingen hebben gevonden in de afgelopen maanden om ermee om te gaan. Door die ervaringen met elkaar te delen hoor je soms weer andere oplossingen die ook jou weer verder kunnen helpen.

  Dat kunnen gespreksgroepen zijn rond bepaalde thema’s, maar dat kan ook een wandel- of sportgroep zijn voor mensen die vanuit hun thuiswerksituatie toch graag samen in beweging willen blijven, of omdat zij zich teveel geïsoleerd voelen.
  Ook zijn we betrokken bij landelijke initiatieven rond Corona die willen voorkomen dat corona, net als Q-koorts, lang onbegrepen en onbehandeld blijft. Er is bijvoorbeeld een aparte en meer besloten chatforum in de maak om ervaringen en informatie te kunnen delen.

  Uitgangspunt is dat we dit onder elkaar doen, gelijkwaardig zonder dat iemand hier een professionele rol in neemt. Wel zijn er mensen (ervaringskundigen) die veel ervaring hebben in het begeleiden van groepen. En als we extra informatie willen dan zijn er korte lijnen met de eerstelijns zorg, het ziekenhuis en laagdrempelige mogelijkheden via het Knooppunt Informele Zorg.

  Back To Top
  Lettergrootte aanpassen
  X